Start van hoofdcontent

Alkmaar

nl

Balende Jansen ziet AZ met bijna lege handen het seizoen eindigen: "Dat is pijnlijk"

28 mei 2023, 18.08 uur · Aangepast 29 mei 2023, 17.27 uur · Door Erik-Jan Brinkman

AZ verdiende meer tegen PSV. Maar zoals wel vaker dit seizoen benutte de Alkmaarse club niet de kansen. Dit keer schoot PSV'er Xavi Simons AZ in rouw, 1-2. Daardoor sluit de de ploeg van Pascal Jansen het seizoen af met een nederlaag en ook geen derde plek. "Aan het einde van de rit krijg je wat je verdient." 

AZ-trainer Pascal Jansen over het mislopen van de Europa League - NH Nieuws

Door de nederlaag zondagmiddag in eigen huis tegen PSV eindigt AZ het seizoen als nummer vier. Dat betekent dat AZ volgend seizoen weer meedoet aan de Conference League en niet de hoger aangeschreven Europa League. "Het doet pijn, omdat het vandaag mogelijk was." Zijn de woorden van de balende trainer Pascal Jansen na afloop.

Enorme kopkans

Ook Pantelis Hatzidiakos verbloemde voor de camera zijn teleurstelling niet. De centrale verdediger van AZ kreeg vlak voor tijd een enorme kopkans. Op dat moment stond het nog 1-1 en kon hij AZ naar de winst koppen en dus derde plek. Na zijn misser sloeg de Griek uit frustratie meerdere keren met zijn handen op de grond. "Dat was een heel zuur moment."

Tekst loopt door onder de video.

AZ'er Pantelis Hatzidiakos over zijn gemiste kopbal - NH Nieuws

Balans opmaken

Het seizoen zit erop. En de balans kan worden opgemaakt. "Het team is gegroeid ten opzichte van vorig jaar." Is een punt waar Jansen trots op is. Toch zal de Alkmaarse oefenmeester ook balen van een aantal momenten dat AZ het af heeft laten weten. Zo verdienden de Alkmaarders in de kwartfinale tegen FC Utrecht van de KNVB-beker meer en dat gold ook voor de halve finale van de Conference League tegen West Ham United. Complimenten krijgt AZ vaak, alleen het ontbreekt ook dit seizoen aan iets tastbaars. "Dat doet pijn, we moeten onze kansen beter benutten."

Tekst loopt door onder de video.

AZ-trainer Pascal Jansen zag zijn ploeg de kansen niet afmaken - NH Nieuws

De AZ-selectie komt morgenmiddag alleen nog bij elkaar voor een lunch en dan is het vakantie. Eind juni verzamelen de spelers van Jansen weer voor de eerste training en een nieuw seizoen.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52