Ga naar Content

60 kilometer rijden voor 180 seconden voetbal; Jong FC Volendam en IJsselmeervogels scoren niet

In de nog drie minuten die vandaag gespeeld moesten worden tussen Jong FC Volendam en IJsselmeervogels is niet meer gescoord. Het bleef zodoende bij 3-3. 

Er werd niet meer gescoord bij Jong FC Volendam tegen IJsselmeervogels - Foto: Orange Pictures

Op zaterdag 6 mei werd het duel in tweede divisie de blessuretijd gestaakt omdat er tot tweemaal toe een plastic beker bier op het veld gegooid. Hierdoor kon de scheidsrechter niet anders dan het duel definitief staken. Tegelijkertijd raakten supporters met elkaar slaags. Vanwege de grote belangen die op het spel stonden in verband met nacompetitie en degradatie, wilde de KNVB dat het duel uitgespeeld zou worden. 

Van de lijn

Vanavond maakte daarom IJsselmeervogels opnieuw de tocht van zestig kilometer vanuit Spakenburg richting Volendam. Enkel de spelers en technische staf kwamen naar het vissersdorp. Er mochten geen supporters aanwezig zijn bij het restant van de wedstrijd. Saillant detail was dat er voor de laatste drie minuten een andere scheidsrechter op het veld stond. Niet Thijs Dogterom, maar Thomas Hardeman hanteerde de fluit .

In de 180 seconden voetbal kreeg IJsselmeervogels één grote kans. Nota bene oud FC Volendam-speler Daniël van Son had de winnende treffer op zijn schoen, alleen stuitte de verdediger op keeper Kayne van Oevelen. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Ondanks het gelijkspel was Jong FC Volendam al gedegradeerd uit de tweede divisie. IJsselmeervogels schiet ook weinig op met de puntendeling en blijven zestiende staan in de stand. Met nog twee speelronden te gaan staat IJsselmeervogels zes punten achter op TEC dat op de veilige veertiende plek staat. 

Lees ook