Nog drie minuten voetbal: gestaakt duel Jong Volendam - IJsselmeervogels moet worden uitgespeeld

Met nog slechts drie minuten op de klok maakte de scheidsrechter zaterdag een voortijdig einde aan de wedstrijd Jong FC Volendam - IJsselmeervogels. Bij een 3-3 tussenstand werd er voor de tweede keer een plastic beker bier op het veld gegooid, waardoor de wedstrijd werd gestaakt. Tegelijkertijd raakten supporters met elkaar slaags. De KNVB heeft bepaald dat de wedstrijd alsnog moet worden uitgespeeld.

Commotie tegen het einde van Jong FC Volendam - IJsselmeervogels - Foto: Orange Pictures

Wie de bewuste beker heeft gegooid, is niet duidelijk. Het is de eerste keer in het amateurvoetbal dat een wedstrijd om deze reden definitief is gestaakt. FC Volendam betreurt de gang van zaken en bekijkt alle beschikbare camerabeelden. Ook wordt er met direct betrokkenen gesproken.

Op beelden, die via Twitter zijn verspreid, is te zien dat supporters van beide clubs het aan het einde van de wedstrijd met elkaar aan de stok krijgen. Er wordt over en weer flink geduwd en getrokken en er worden enkele klappen uitgedeeld. Ook een steward slaat één van de supporters.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Bij thuiswedstrijden van Jong FC Volendam zitten alle toeschouwers op dezelfde tribune en zijn er verder geen bijzondere veiligheidsmaatregelen. Vanwege het belang van de wedstrijd werd IJsselmeervogels gesteund door zo'n 500 meegereisde fans.

Degradatiestrijd

De eindstand van de wedstrijd is van belang in de strijd tegen degradatie uit de tweede divisie. Jong Volendam is bij een gelijkspel officieel gedegradeerd, maar heeft bij winst nog een strohalm om zich te handhaven. Ook IJsselmeervogels heeft de punten hard nodig om een eventuele nacompetitie te kunnen ontlopen.

Een datum waarop de laatste drie minuten voetbal moeten worden gespeeld, is nog niet bekend. IJsselmeervogels speelt het restant met een man minder, omdat Wessel Boer met twee gele kaarten van het veld is gestuurd.