Ga naar Content

Doelpuntenmaker Buurmeester reist van hot naar her: "Schone onderbroek en door"

In Londen zat hij gisteravond nog op de bank bij het eerste van AZ in de halve finale tegen West Ham United, vanavond scoorde Zico Buurmeester de openingstreffer in de eerste divisie voor Jong AZ. De Alkmaarse talenten kroonden zich tot beste beloftenploeg van het seizoen dankzij een 2-1 overwinning op Jong Ajax. "Vlak na rust scoren, gaf ons een boost."

Zico Buurmeester: "Douchen, schone onderbroek pakken en wat eten" - NH Sport

Buurmeester keerde vanochtend terug uit Engeland: "Het was allemaal vrij hectisch. Na de vlucht ben ik snel langs huis gegaan en heb even gedoucht. Ik heb een schone onderbroek gepakt, iets gegeten en ging meteen door."

"We hebben de visie om jongens in oncomfortabele situaties te brengen"

Jong AZ-trainer Maarten Martens

Voor Jong AZ-trainer Maarten Martens was het nog een hele puzzel om zijn selectie op tijd bij elkaar te krijgen. Niet alleen Buurmeester zat gisteravond nog in Londen, de gehele selectie van AZ Onder 19 was namelijk aanwezig bij de wedstrijd in de Engelse hoofdstad. Technisch directeur Max Huiberts had het 'uitje' cadeau gedaan aan de ploeg, toen deze de Youth League won. 

"We hebben de visie om jongens in oncomfortabele situaties te brengen en dan te kijken hoe ze daar mee om gaan. Kijken of ze kunnen schakelen. We kunnen concluderen dat we ze daar een heel groot compliment voor kunnen geven", aldus de afzwaaiende trainer van Jong AZ. 

Tekst gaat verder onder de video.

Maarten Martens over de vele spelers die gisteravond nog in Londen waren - NH Sport

Jong AZ sluit de competitie komende vrijdag af met de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Dat wordt de laatste wedstrijd onder leiding van Martens.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52