Ga naar Content

Jong AZ pakt driepunter tegen Jong Ajax

De beloftenclash in de eerste divisie tussen Jong Ajax en Jong AZ is gewonnen door de Alkmaarders. Doelpunten van Zico Buurmeester en Iman Griffith waren voldoende. Ar'Jany Martha scoorde nog wel de aansluitingstreffer, maar dat was niet genoeg voor de Amsterdamse talenten: 1-2. 

Jong AZ - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Het begin van Jong AZ was dramatisch. Een afstandsschot van Gabriel Misehouy werd verkeerd ingeschat door keeper Hobie Verhulst en Jaydon Banel schoot raak. Hij stond echter in buitenspelpositie, waardoor het feest niet doorging.

Misehouy was de openingsfase de meest gevaarlijke man, want even later kuste zijn schot de lat. Voor de rust kroop Jong AZ uit zijn schulp. Yusuf Barasi kreeg een opgelegde kans na een combinatie met Fedde de Jong. Doelman Thom de Graaff was scherp en tikte de kopbal uit het doel.

Tekst gaat verder onder de video. 

Na vier pogingen won Maarten Martens éindelijk van Jong Ajax - NH Sport / Frank van der Meijden

De Alkmaarse beloften kwamen in de tweede alsnog op voorsprong. Ditmaal was er een een-tweetje tussen Zico Buurmeester en Barasi. Buurmeester, die gisteravond met AZ 1 nog in Londen was, maakte de openingsgoal. De ingevallen Ernest Poku kreeg vervolgens een grote mogelijkheid om de score uit te breiden, maar schoot net naast.

Uiteindelijk was het Iman Griffith, die twee minuten later wel raak schoot: 0-2. Ar'Jany Martha maakte het nog even spannend in de slotfase met een doelpunt, maar Jong AZ nam de punten mee terug naar Wijdewormer. 

Jong AZ sluit het seizoen volgende week af tegen ADO Den Haag, terwijl Jong Ajax Heracles Almelo van de titel af kan houden.

Opstelling Jong Ajax: De Graaff; Regeer (Jermoumi/60), Aertssen, Warmerdam, Gooijer; Vos, Misehouy, Hlynsson (Muzambo/46); Martha, Rasmussen (Kalokoh/60), Banel

Opstelling Jong AZ: Verhulst; Postma, Schouten, Engel, Stam; Twisk (Esajas/88), Buurmeester (Smit/65), De Jong; Griffith, Barasi (Kewal/81), Daal (Poku/65)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52