Ga naar Content

Handbalster Huele terug op het oude nest van SEW

Lysanne Huele maakt komend seizoen na een jaar afwezigheid haar rentree bij de handbalsters van SEW. De negentienjarige speelt op dit moment voor Quintus, maar doorliep wel de jeugdopleiding van de West-Friese club. "Ik kijk er naar uit om weer met de meiden te gaan handballen met wie ik in de jeugd zat", zegt Huele. 

Lysanne Huele keert na een jaar alweer terug bij SEW - Foto: SEW

"Vanwege de reistijd en de huidige trainersstaf keer ik graag terug naar SEW", licht Huele toe. Dit seizoen speelde de Noord-Hollandse met Quintus in de Europacup en dat smaakt naar meer. "Ik zou graag nogmaals in Europa willen spelen en met dit team werken naar een kampioenschap. Mijn droom blijft ook nog steeds om in het buitenland te handballen."

Trainer Michael Vijverberg is ook zeer content met de transfer van Huele. "We halen met Lysanne een speelster terug, die enorm gedreven is. Ze wil alleen maar beter worden, dat is de mentaliteit waar we bij SEW mee vooruit kunnen."

Tekst gaat verder onder de Facebook-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Door een overwinning uitgerekend op Quintus (38-30), heeft SEW zich afgelopen zaterdag geplaatst voor Europees handbal volgend jaar. De wedstrijd van zaterdag tegen Kwiek heeft daarom geen belang. De West-Friezen spelen daarna nog tegen Venéco Velo (21 en 27 mei) om de derde plaats in de eindklassering. 

Lees ook