Ga naar Content

Slechtziende vrouw gewond bij botsing met truck op zebrapad bij Aalsmeerse rotonde

Een slechtziende vrouw raakte vanmiddag lichtgewond toen zij bij één van Aalsmeers beruchte rotondes tegen een vrachtwagen liep. Dat gebeurde op een zebrapad.

Een vrouw is onder een vrachtwagen beland bij Aalsmeerse rotonde - Foto: VLN Nieuws - Laurens Niezen

Het ongeluk gebeurde rond 12.00 uur op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg (N196) en de Ophelialaan. De vrachtwagen stond stil op het zebrapad van de rotonde, toen de vrouw er tegenaan liep. De vrouw was al slecht ter been en viel door de botsing op de grond, vertelt een woordvoerder van de politie aan NH. Vervolgens zou de vrachtwagenchauffeur nog enkele meters zijn doorgereden.

Verschillende omstanders zagen het ongeluk gebeuren en hebben hulp verleend. De vrouw was toen nog aanspreekbaar. Vervolgens is ze door de hulpdiensten met een gewonde voet naar het ziekenhuis gebracht. 

Tekst gaat verder.

In hoeverre de beperking van de vrouw een rol heeft gespeeld bij het ongeluk, is nog niet bekend. De politie gaat onderzoek doen om de oorzaak van dit ongeluk te achterhalen.  Uit eerder onderzoek van onderzoeksbureau DTV blijkt dat de regels op de rotondes vaag en onoverzichtelijk zijn, waardoor er snel gevaarlijke situaties ontstaan.

De tijdlijn hieronder laat de eerder ongelukken zien die dit jaar op de rotondes van de Burgemeester Kasteleinweg gebeurden en bekend zijn bij NH Nieuws.

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]