Ga naar Content

Nieuw-Vennep eerste halte charmeoffensief H'meers gemeentebestuur: 'We komen amper buiten'

Inwoners van Haarlemmermeer die niet in Hoofddorp wonen voelen zich nog te vaak niet gezien en gehoord door de politiek. De gemeenteraad wil daar verandering in brengen en gaat daarom op bezoek in alle 31 kernen. Gisteravond was Nieuw-Vennep aan de beurt. 

Nieuw-Vennep eerste halte charmeoffensief H'meerse raad - NH Nieuws

"Raadsleden besteden enorm veel tijd aan inwoners, maar dat doen ze binnen. We hebben heel veel stukken om te lezen en over te spreken en eigenlijk kom je er helemaal niet meer aan toe om naar buiten te gaan", constateert burgemeester van Haarlemmermeer Marianne Schuurmans. "Vandaar dat we zeiden: 'doe nou maar eens een lopende raadsvergadering.'"

Verschillende Vennepers pakken flink uit om hún lokale onderwerp op de politieke agenda te zetten. Leerlingen van basisschool De Linq laten grote foto's zien van hun beschadigde schoolgebouw, dat geregeld door hangjongeren wordt geteisterd. In de historische Witte kerk kunnen raadsleden de smalle trap naar de zolder beklimmen. Daar aangekomen hebben ze goed zicht op de scheuren die in de muren. "De fundering is aan het verrotten", vertelt vrijwilliger Jan-Willem Buitenhuis. 

Leegloop

Raadsleden die zelf opgroeiden in de 'kleine kernen' herkennen het gevoel van de 'gepasseerde' inwoners. "Naarmate de jaren verstreken merkte ik dat Nieuw-Vennep een beetje leegliep en Hoofddorp steeds aantrekkelijker werd. Dat is heel jammer. Veel ondernemers hebben er uiteindelijk voor gekozen om weg te trekken", vertelt raadslid Jennifer Hup. Ook haar vader sloot zijn winkel. "Dat is misschien ook wel de reden dat ik in de raad ben gegaan. Om te proberen Nieuw-Vennep weer bruisend te maken."

"Het is wel aan de raadsleden zelf om ervoor te zorgen dat deze dag niet uitloopt op een teleurstelling"

Raadslid Jennifer Hup

Aanwezige Vennepers zijn blij met het bezoek van de raad. "Wij zijn ervaringsdeskundigen en hebben echt verstand van wat hier speelt. Dat kun je niet altijd verwachten van raadsleden, want die wonen door de hele polder", erkent ondernemer Ben Perdaan. "Het is wel aan de raadsleden zelf om ervoor te zorgen dat deze dag niet uitloopt op een teleurstelling en dat kunnen ze natuurlijk doen door te laten zien dat ze echt hebben geluisterd en er echt iets mee doen", voegt hij eraan toe.

Volgens Schuurmans komt dat wel goed. "We gaan kijken hoe we al die informatie die we hebben gekregen op de agenda van de raad gaan zetten", belooft ze. 

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]