Ga naar Content

Daniel Dekker in De Aftrap: "Volendam moet Jan Smit koesteren"

Daniel Dekker is trots dat hij bij zijn vertrek als voorzitter van de supportersvereniging Ajax benoemd werd tot erelid. Nog trotser is de radiomaker/DJ op de Gouden Harp die hij in 2015 kreeg voor zijn inzet voor de Nederlandse muziek. Niet toevallig kent Dekker Jan Smit al een tijdje en zag hij de zanger in zijn rol als voorzitter van FC Volendam stevig uit zijn slof schieten. "Jan heeft een enorme clubliefde en zegt hoe de zaken zitten. Dit dorp moet koesteren dat iemand zo zijn nek uitsteekt", aldus Dekker vanavond in De Aftrap op tv.     

Daniel Dekker in De Aftrap: "Volendam moet Jan Smit koesteren" - NH Sport/Edward Dekker

Aan tafel gaat het behalve over Smit en FC Volendam ook over de problemen in de voetbalstadions met supporters die zich misdragen en Ajax. Dekker wil zich nog niet neerleggen bij een gelopen titelrace. Ondanks dat de achterstand van Ajax op koploper Feyenoord sinds afgelopen zondag is verdubbeld tot zes punten. 

Clubfotograaf Fred Rotgans vertelt aan tafel over zijn bijzondere verstandhouding met FC Volendam-speler Gaetano Oristanio die de fotograaf vorig seizoen bij een wedstrijd van zijn krukje liep. ""Hij liep me helemaal omver. Het is de hele avond op ESPN uitgezonden. Dan krijg je allemaal appjes". 

Raak de Vlag

Natuurlijk wordt ook in deze aflevering weer het spelletje Raak de Vlag gespeeld. Erik-Jan Brinkman neemt het op tegen Volendam-speler Walid Ould-Chikh. Wie van hen lukt het twee van de drie ballen het dichtste bij de Noord-Hollandse vlag te schieten? Je ziet het om 17.10 / 18.10 / 19.10 uur etc. op tv, maar je kunt ook hieronder de hele uitzending van De Aftrap terugkijken.

Tekst gaat verder onder de video.

De Aftrap van vrijdag 24 maart met Daniel Dekker en Fred Rotgans - NH Sport/Edward Dekker

Volgende week zijn twee journalisten te gast: Nick Tol sportverslaggever en eindredacteur bij De Telegraaf en Jeroen Haarsma, chef van de sportredactie van het Noordhollands Dagblad. 

Vragen of wil je reageren? Stuur een mailtje naar [email protected]

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52