Start van hoofdcontent

Volendam

nl

Vuurwerk bij FC Volendam: zes pikante momenten met emotionele Jan Smit

9 maart 2023, 23.49 uur · Aangepast 10 maart 2023, 09.15 uur · Door Stephan Brandhorst & Milton Pus

Hoe de organisatie van FC-Volendam er op korte termijn uitziet is onzeker. Het bestuur van de club vindt dat de organisatie op de schop moet: de Raad van Commissarissen (RvC) moet verdwijnen en er moeten aandeelhouders komen. Voorzitter Jan Smit ging donderdagavond verbaal de strijd aan met RvC-voorzitter Jaap Veerman. De informatie-avond leverde behoorlijk wat tumult op. Hieronder zes pikante fragmenten.

Foto: Jan Smit - Orange Pictures

Jan Smit begon de informatie-avond in De Jozef in Volendam met een emotioneel monoloog."Dit dorp is ook vergiftigd door jaloezie, domheid, ophitsing en rancune. Ze verspreiden leugens en steken lachend een dolk in een rug."

Zie zijn hele monoloog in de video.

De informatieavond begon rustig met een monoloog van Jan Smit - NH Sport / Stephan Brandhorst

Na rustig verlopen presentaties van Ruben Jongkind (hoofd opleidingen), Jasper van Leeuwen (technisch directeur) en Frans ten Berge (zakelijk directeur) barstte de bom na anderhalf uur. RvC-voorzitter Jaap Veerman mengde zich in de discussie en was het niet eens met het geschetste beeld. "Kom nu niet achteraf met een drogreden. Afgelopen week werd Wim Jonk nog beticht van machtsmisbruik."

Tekst gaat verder onder de video.

Verhitte discussie Jan Smit vs Jaap Veerman - NH Sport / Stephan Brandhorst

Jaap Veerman ging in tegen het geschetste begrotingstekort van 1,2 miljoen en liet dat blijken door kritische vragen te stellen. Jan Smit ging niet akkoord met die kritiek en besloot een vlucht naar voren te nemen. "Ik sta persoonlijk garant voor 1,2 miljoen euro om de club overeind te houden."

Tekst gaat verder onder de video.

Voorzitter Jan Smit staat garant voor 1,2 miljoen euro bij FC Volendam - NH Sport / Stephan Brandhorst

Smit was het niet eens met de kritiek van Veerman en reageerde emotioneel. De voorzitter van FC Volendam vond het 'heel laag', dat Veerman op de informatie-avond zijn commentaar gaf en op dinsdag nog mooi weer speelde. 

Tekst gaat verder onder de video.

Een geëmotioneerde Jan Smit reageert op Jaap Veerman - NH Sport / Stephan Brandhorst

Trainer Wim Jonk hield de hele avond zijn mond, maar sloeg uiteindelijk toch terug naar alle criticasters. "Er is vanuit bestuurslagen een lobby gehouden naar spelers om mij eruit te werken. Dat stelt me teleur."

Tekst gaat verder onder de video.

Trainer Wim Jonk geeft zijn mening - NH Sport / Stephan Brandhorst

Tijdens het slotwoord probeerde Smit en consorten Veerman nog te verleiden tot de redenen achter het tegenhouden van Keje Molenaar. "Het is een besluit geweest van de RvC en ik vind het onkies om daar nu op in te gaan", reageerde Veerman. 

Op het eind van de avond kwam Keje Molenaar nog ter sprake - NH Sport / Stephan Brandhorst

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52