Start van hoofdcontent

Hoofddorp

nl

Vechtpartij mogelijk aanleiding dood Hoofddorpse tattoo-artiest Steve

21 maart 2023, 21.13 uur · Aangepast 22 maart 2023, 10.56 uur · Door Celine Sulsters

Twee dagen na zijn uitvaart komt de politie met nieuwe informatie over de dood van de Hoofddorpse tattoo-artiest Steve Mahakena. De bekende ondernemer die op 7 maart in een appartement aan de Egholm dood werd gevonden zou mogelijk even daarvoor hebben gevochten. 

Foto: Appartement Egholm waar tattoo-artiest Steve zwaargewond werd gevonden - Eigen foto/NH Nieuws

"Dat blijkt uit de verwondingen van het slachtoffer", vertelt de politie bij het programma Opsporing Verzocht. Mensen die in de nacht van 6 op 7 maart dingen hebben gezien of gehoord die op een vechtpartij kunnen duiden, worden opgeroepen om hun informatie te delen met de politie. "We vragen ook mensen die iets weten over een conflict dat Steve Mahakena mogelijk had om zich te melden."

Verder wil de politie graag iedereen spreken die op de avond van 6 maart tussen 23.00 uur 's avonds en 2.00 uur 's nachts in de buurt van de Egholm was of Steve rond dat tijdstip ergens heeft gezien. 

Onderzoek

De politie tast nog volledig in het duister over wat er precies is gebeurd die avond. Tot vanavond liet ze maar weinig los over de zaak. Eerder werd ook nog niet officieel bevestigd dat het slachtoffer Steve Mahakena is.

Naast de flat stond na Steves dood dagenlang een mobiele unit van de politie. Team Grootschalige Opsporing deed uitgebreid onderzoek in het appartement waar zijn lichaam werd gevonden. De tattoo-artiest woonde daar zelf niet. De bewoner van de woning werd verhoord, maar is niet aangehouden. 

De politie geeft ook wat meer persoonlijke informatie over Steve Mahakena. De man woonde bij zijn vader en had geen relatie. Wel had hij twee kinderen uit een eerder huwelijk.

Schokgolf

Steves dood veroorzaakte een schokgolf door de regio. Familieleden, kennissen, klanten en mede-winkeliers lieten aan NH Nieuws weten kapot te zijn van het nieuws. Steve was mede-eigenaar van een tattooshop in winkelcentrum De Symfonie in Nieuw-Vennep en één in Amsterdam. Hij was erg geliefd. 

Eigenaar van een Surinaams eethuis in De Symfonie Johnny Scott vertelt geëmotioneerd over zijn band met Steve.

Winkeliers winkelcentrum De Symfonie rouwen om tatoeëerder Steve - NH Nieuws

NH Nieuws sprak ook met klanten van Steve, die soms van onder tot boven bedekt zijn met tatoeages van zijn hand. De twintigjarige Milan Roest (foto hieronder) moest zijn sleeve eigenlijk nog af laten maken door Steve.

Foto: Onafgemaakte sleeve van Milan Roest (20), gezet door Steve Makahena - Eigen foto's

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]