Ga naar Content

Verdachte (28) gearresteerd voor mysterieuze Hoornse achtertuinmoord

De politie heeft een 28-jarige man uit de gemeente Medemblik aangehouden, op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 37-jarige Marvin uit Hoorn. Hij werd op 2 januari dood gevonden in de tuin van een buurman. 

Boedijnhof in Hoorn - Foto: Inter Visual Studio / Daniëlle Rood

De verdachte werd gisteren aangehouden en zit in volledige beperking. Hij is voorlopig de enige verdachte en de politie onderzoekt verder wat zijn rol is bij de dood van de Horinees.

Het lichaam van Marvin werd op 2 januari in een tuin op de Boedijnhof in Hoorn gevonden. "Daar zag ik een man op een tuinstoel voorovergebogen liggen op een tafel. Hij had een zwart voorwerp in zijn rug zitten. Ik kon het niet heel goed zien, maar het leek op een mes", vertelde een buurvrouw eerder aan NH Nieuws. De zaak riep veel vragen op.

Oud en nieuw

Een dag eerder was het slachtoffer als vermist opgegeven. Tijdens oud en nieuw zou hij bij een feest bij een overbuurman zijn geweest, waar ruzie zou zijn ontstaan. De politie is op 1 januari twee keer in het Boedijnhof geweest. Eén keer vanwege de vermissing van Marvin, maar ook voor een melding van een mogelijke vechtpartij. 

De rechter-commissaris bepaalt vrijdag of de inwoner van Medemblik langer blijft vastzitten. 

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]