Ga naar Content

Eric Steltenpool over degradatiestrijd FC Volendam: "Spijker die goal maar dicht"

FC Volendam pakte gisteravond in de schaduw van het ontslag van trainer Alfred Schreuder een kostbaar punt tegen Ajax (1-1). In de strijd tegen degradatie uit de eredivisie gaat het vooral om de mentaliteit en keihard werken en niet om mooi voetbal, zegt Eric Steltenpool vanavond in voetbal talkshow De Aftrap. "Spijker die goal maar dicht", aldus de oud-speler van FC Volendam.

Eric Steltenpool: "Het gaat om de winnaarsmentaliteit" - NH Nieuws

Behalve de voormalig verdediger is ook oud-keeper Jan Ruiter te gast. Hoewel de positie van FC Volendam op de ranglijst kritiek is, heeft de Enkhuizer de hoop dat de ploeg van trainer Wim Jonk niet degradeert. "Je moet positief blijven. Alle ploegen staan kort bij elkaar en dan gelden er andere wetten. Het gaat om de winnaarsmentaliteit."

In de rubriek Raak de Vlag neemt Erik-Jan Brinkman het deze keer op tegen Edwin Zoetebier. De keeperstrainer van Vitesse won in 2002 de UEFA Cup met Feyenoord, maar of dat een garantie is voor een zege in dit spelletje?

Wil je de hele uitzending zien, klik dan hieronder of kijk om 17.10 / 18.10 / 19.10 uur etc.op tv  bij NH Sport naar De Aftrap. 

Tekst gaat verder onder de video.

De Aftrap van vrijdag 27 januari met Jan Ruiter en Eric Steltenpool - NH Sport/ Edward Dekker

Volgende week zijn FC Volendam-aanvoerder Carel Eiting en keeperstrainer Frans Hoek te gast en spelen we Raak de Vlag met vv Alkmaar-speelster Camie Mol. Reageren? Stuur een mailtje naar [email protected]

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52