Ga naar Content

Eindelijk zekerheid voor buren bollenbedrijf: verzekeraar betaalt asbestschoonmaak

Een hele opluchting voor de omwonenden van het afgebrande bloembollenbedrijf aan de Nieuweweg in Den Helder: de verzekeraar gaat de asbestsanering in de omgeving vergoeden. Dat laat de gemeente Den Helder weten. De verzekeraar neemt de sanering van de percelen over en vergoedt de schoonmaak- en herstelkosten.

Foto:

Het bloembollenbedrijf aan de Nieuweweg brandt op 27 oktober af. Al snel wordt bekend dat er asbestdeeltjes zijn vrijgekomen bij de brand. Voor omwonenden, bij wie de asbest in de tuinen landt, volgt ruim een maand van onzekerheid over wie de sanering van deze deeltjes gaat vergoeden.

De verantwoordelijkheid voor de schoonmaak wordt in eerste instantie bij de omwonenden gelegd. Als na twee weken de particuliere verzekeraars van de buurtbewoners nog geen beslissing hebben genomen, neemt de gemeente de schoonmaak over, maar wel op kosten van de bewoners. Dit zorgt bij de buurtbewoners voor veel stress.

Nu is dus toch besloten dat de verzekeraar van het bloembollenbedrijf de sanering overneemt en de schoonmaak- en herstelkosten voor omwonenden dekt. De gemeente schrijft in een persbericht: 'Deze opdracht is inmiddels overgedragen aan de verzekeraar, die met de betrokkenen contact zal opnemen om de afhandeling verder inhoudelijk te bespreken.'

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]