Ga naar Content

Deeltjes asbest vrijgekomen in omgeving van brand Den Helder

Bij een grote brand in Den Helder zijn asbestdeeltjes vrijgekomen. De veiligheidsregio Noord-Holland Noord waarschuwt daarvoor. De Veiligheidsregio laat weten dat er asbest is vastgesteld in de omgeving de Nieuweweg 7 t/m 15. Bewoners zijn hierover geïnformeerd. Daarnaast is er mogelijk asbest vrijgekomen in wandelgebied De Nollen, dat wordt onderzocht.

Foto: Inter Visual Studio

De Veiligheidsregio waarschuwde voor gevaarlijk isolatiemateriaal dat met vonken mee kwam in de omgeving van de brandende bollenloods. In deze asresten zou geen asbest zitten.

De brand in de bloembollenloods is inmiddels onder controle, al werd de hele nacht nog nageblust. Mensen uit de wijde omgeving merkten de gevolgen van de vlammenzee. Sommige omwonenden vonden naar eigen zeggen resten van de loods in hun tuin.

Tweede brand

Ook in Heerhugowaard woedt momenteel een grote brand. Omdat het de tweede grote brand van de avond in Noord-Holland Noord is, springt daar een coördinatieteam van regio Kennemerland bij.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.