Ga naar Content

Toch geen vuurwerkverbod in Dijk en Waard tijdens oud en nieuw

Gemeente Dijk en Waard gaat toch geen vuurwerkverbod instellen tijdens de jaarwisseling. Dat heeft het college vandaag besloten. Handhaving en politie gaan vooral extra inzetten op vuurwerkbezit, handel en het afsteken ervan buiten de toegestane tijden. "Dit om de ervaren overlast te verminderen."

Foto: Adobe Stock

Afgelopen twee jaar was er een landelijk vuurwerkverbod om de zorg te ontlasten. Dit jaar wordt geen algeheel landelijk vuurwerkverbod verwacht.

Omdat er sinds 2020 landelijk beperkende maatregelen zijn ingevoerd, is het afsteken van Categorie F3 vuurwerk, knalvuurwerk, knalstrengen, enkelschotsbuizen en vuurpijlen al verboden. "De werking hiervan hebben we door de maatregelen rondom het coronavirus nog niet kunnen ervaren", stelt het college.

Het afsteken van vuurwerk buiten de toegestane tijden is – zoals altijd – niet toegestaan. Tijdens oudejaarsavond zullen er daarom nergens vuurwerkvrije zones worden ingesteld. Met de inzet van handhaving en politie hoopt de gemeente meer afstekers op heterdaad te betrappen. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]