Ga naar Content

Nieuwe foto van gestolen Van Gogh duikt op, twee jaar na diefstal uit Singer-Laren

Twee jaar na de kunstroof uit museum Singer Laren duikt er opnieuw een foto op van het gestolen schilderij van Van Gogh. Het gaat om een versleutelde foto die per mail naar het museum is gestuurd. 

Foto: NH Nieuws

De gestolen Van Gogh en het werk van Frans Hals zijn nog altijd spoorloos. Er kwamen het afgelopen jaar wel meerdere tekenen van leven van de Van Gogh, in juni 2020 doken er al eerder foto's op van het gestolen werk. Het vermoeden bestond al snel dat het werk in handen is van criminelen, zodat het kan worden ingezet bij onderhandelingen over strafvermindering.

Lees ook

Dat meldt de Telegraaf vandaag. "Er is inderdaad een versleutelde mail verstuurd met een foto van de Van Gogh. Wij hebben alle reden om aan te nemen dat het echt om het werk gaat", aldus de directeur van het Groninger Museum, de eigenaar van het schilderij, tegen de krant.

Acht jaar celstraf

Nils M. (59) is vorig jaar veroordeeld tot acht jaar cel voor het roven van twee wereldberoemde schilderijen. Naast het kunstwerk 'Lentetuin' van Vincent van Gogh, stal hij ook het kunstwerk 'Twee lachende jongens' van Frans Hals uit het Hofje van Aerden in Leerdam.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.