Ga naar Content

Bussendienstregeling provincie Noord-Holland blijft in 2023 ongewijzigd

De provincie Noord-Holland laat weten in 2023 evenveel bussen in te zetten als dat dit jaar heeft gedaan. Door extra geld en een andere wijze van financieren kan de huidige dienstregeling, ondanks een afnemend reizigersaantal, gehandhaafd worden. 

Foto: NH Nieuws / Jasper Leegwater

In de praktijk betekent dit voor de reiziger dat de dienstregeling grotendeels gelijk blijft. Alleen in Gooi en Vechtstreek zijn er wijzigingen. Dit heeft te maken met de opening van de HOV busbaan laat een woordvoerder van de provincie weten. 

Eerder werd al bekend dat het streekvervoer in de hele provincie onder druk stond. Door afnemende reizigersaantallen, financiële- en personeelstekorten bij vervoerders leek het afschalen in dienstregeling onontkoombaar. Een paar maanden later lijken de problemen niet onveranderd. Het aantal forenzen lijkt door het vaker thuiswerken vooral in de landelijke gebieden (Noord-Holland Noord) mee af te nemen.   

Financiële hervorming

Om financiële tekorten te dichten koopt de provincie onder andere elektrische bussen op van vervoersbedrijf Connexxion. Het geld dat op deze manier wordt bespaard, kan zodoende andere financiële tekorten als teruglopende reizigersaantallen opvullen. 

De nieuwe financiële constructie draagt volgens de woordvoerder van de provincie bij aan de toekomst van een toegankelijk Noord-Holland: “Ons doel is om de provincie zo toegankelijk mogelijk te maken.” Zo wordt er bijvoorbeeld geanticipeerd op de aangepaste NS dienstregeling. Waar mogelijk is de bus dienstregeling gewijzigd om beter aan te sluiten op de aankomst- en vertrektijden van de treinen van NS.

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play