Ga naar Content

Weer groen licht voor omstreden woontoren op grens van Naarden en Huizen

De omstreden woontoren op de grens van Naarden en Huizen mag er komen. De gemeente Gooise Meren heeft voor de tweede keer groen licht gegeven voor de bouw van het gebouw, zo maakt het gemeentebestuur vandaag bekend. 

Foto: NH Nieuws

Het plan voor de woontoren op de grens van Naarden en Huizen zorgde de afgelopen twee jaar voor veel kritiek. 

Het protest komt vooral van bewoners van de Huizer Driftweg en de natuurbeschermers van de Vrienden van 't Gooi en de stichting Naardereng. Ze stellen dat het plan niet past in de aangrenzende beschermde natuur en het verpest bovenal hun uitzicht. Ook zal veel verkeer richting de nieuwe huizen door de buurt komen, waaronder straks het vele bouwverkeer. Daarnaast steekt het ze dat ze pas laat over de plannen hoorden: het viel anderhalf jaar geleden rauw op hun dak. Er klonk ook veel bezwaar van de lokale politiek. 

Bekijk hier waarom er al zo lang kritiek is op de woontoren. Tekst gaat door onder de video.

Er moet een woontoren komen op de grens van Huizen en Naarden: zo zit het - NH Nieuws

Dat de woontoren er ondanks het protest zou komen, zat er begin dit jaar al aan te komen. Een kleine tien maanden geleden verleende de gemeente Gooise Meren al een vergunning. Daarop volgde weer een golf van protest. Naast de buurtbewoners en de natuurbelangenorganisaties tekenden ook de gemeente Huizen en zelfs de provincie Noord-Holland bezwaar aan. De vergunning moest uiteindelijk worden verscheurd door een vormfout. 

Tweede kans

De projectontwikkelaar achter het plan kwam al snel met een verbeterde poging. Daar geeft de gemeente Gooise Meren nu wederom groen licht voor. 

De bouw van de woontoren mag daarmee doorgaan. Al is het allesbehalve uitgesloten dat er weer bezwaar wordt gemaakt tegen de verleende vergunning. De buurtbewoners van de Stichting Naardereng en de natuurbeschermers van de Vrienden van 't Gooi kondigden destijds al aan desnoods tot de Raad van State te gaan om het plan tegen te houden. 

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]