OFC niet opgewassen tegen Jong FC Volendam, AFC ruikt koppositie tweede divisie

In de tweede divisie heeft OFC opnieuw geen potten kunnen breken. De nieuwkomer uit Oostzaan verloor op bezoek bij Jong FC Volendam met 2-0. AFC trekt de goede vorm door en nadert koploper Quick Boys tot op een punt. Koninklijke HFC blijft steken in de middenmoot na een kansloze nederlaag tegen Rijnsburgse Boys: 1-3.

Jong FC Volendam - OFC - Foto: Pro Shots

Jong FC Volendam - OFC

In de openingsfase had de thuisploeg een legio aan kansen, maar het vizier van Joey Antonioli, Jordi Blom en Quincy Hoeve stond nog niet op scherp. Blom zat gisteren in Emmen voor de eerste keer bij de selectie van het eerste elftal. Hij zag de ploeg van Wim Jonk met 1-1 gelijkspelen en startte vanmiddag bij Jong Volendam in de basis. Dat bekroonde de aanvaller na een half uur spelen met een treffer. Blom schoot de bal in de verre hoek achter OFC-doelman  Daniël Agyei.

De ploeg van trainer Pieter Mulders was zeker niet kansloos in Volendam en vond voor de rust nog het houtwerk via Demio Walberg. Na de pauze waren de bezoekers uit Oostzaan zelfs enige tijd de betere ploeg, maar wist dat niet uit te drukken in de score. Bij Jong FC Volendam maakte Calvin Twigt na lang blessureleed voor het eerst weer minuten als invaller. Hij zag Milan de Haan de voorsprong verdubbelen en Jong FC Volendam de zege veiligstellen: 2-0.

Volgend weekend is Jong FC Volendam vrij en op 30 oktober volgt de ontmoeting met AFC. Daar treft het oud-Volendammer Kevin Visser op Sportpark Goed Genoeg. OFC blijft door de nederlaag de hekkensluiter en Jong FC Volendam klimt naar plaats veertien.

Tekst loopt door onder de foto.

AFC komt op 2-0 tegen Spakenburg - Foto: Pro Shots / Ron Baltus

Spakenburg - AFC

Na een moeizamere seizoensstart heeft AFC een uitstekende vorm te pakken. Op bezoek bij Spakenburg stonden de Amsterdammers al na zeven minuten op voorsprong via Raily Ignacio. De ploeg van trainer Benno Nihom had weinig te vrezen voor Spakenburg, dat nauwelijks kansen kreeg.

De thuisploeg kwam sterker uit de kleedkamer en werd een aantal keren gevaarlijk via Mark Veenhoven en Vince Gino Dekker. AFC had het moeilijk, maar vlak voor het einde maakte Kevin Visser aan alle onzekerheid een einde. De routinier zette de 2-0 op het scorebord en daardoor blijft AFC in het spoor van koploper Quick Boys. De Amsterdammers volgen op slechts een punt van de koploper in de tweede divisie.

Trainer van Koninklijke HFC Gertjan Tamerus - Foto: Pro Shots / Shane Winsser

Koninklijke HFC - Rijnsburgse Boys

Koninklijke HFC zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. De ploeg van trainer Gertjan Tamerus keek na 22 minuten al tegen een 2-0 achterstand aan tegen Rijnsburgse Boys. Aan de Spanjaardslaan scoorden Dani van der Mooi en Delano Asante voor de bezoekers.

Ook in de tweede helft was Koninklijke HFC niet opgewassen tegen de concurrent in de middenmoot van de tweede divisie. Furghill Zeldenrust maakte een kwartier voor tijd de derde treffer voor Rijnsburgse Boys. Zakaria Eddahchouri benutte nog wel een penalty voor Koninklijke HFC, maar dat was slechts voor de statistieken: 1-3.

Koninklijke HFC beleeft dus een ongelukkige opmaat richting de bekerwedstrijd tegen Telstar. Aanstaande dinsdag om 20.00 uur treffen beide ploegen elkaar in Haarlem.