Ignacio bezorgt AFC volle buit, Jong FC Volendam onderuit tegen Spakenburg

Raily Ignacio heeft hoogstpersoonlijk voor drie punten gezorgd voor AFC. De aanvaller scoorde de enige treffer van de Amsterdammers tegen regerend kampioen VV Katwijk. Jong FC Volendam delfde het onderspit tegen SV Spakenburg. De ploeg van Kiki Musampa ging thuis met 1-3 ten onder.

Raily Ignacio scoorde het enige doelpunt tegen Katwijk - Foto: Pro Shots / Remko Kool

AFC - Katwijk

Het mooiste affiche van de midweekse speelronde in de tweede divisie was die tussen AFC en regerend kampioen VV Katwijk. De ploeg uit Zuid-Holland moest al na dertien minuten een fikse tegenvaller zien te verwerken. Voormalig FC Volendam-verdediger Paul Kok moest na een langdurige blessurebehandeling al vroeg vervangen worden.

Zonder de sterkhouder van de Katwijkers kreeg AFC in de eerste helft de grootste kansen. Yordi Teijsse probeerde het niet geheel ongevaarlijk van afstand en ook Raily Ignacio was dichtbij met een kopbal die rakelings naast ging. In de tweede helft kwam AFC verdiend op voorsprong. Na een uur spelen was Ignacio ontsnapt aan de verdediging en passeerde eenvoudig Katwijk-doelman Jean-Paul van Leeuwen. In het restant van het duel konden de bezoekers op sportpark Goed Genoeg geen vuist meer maken en dus bleef het bij 1-0 voor AFC.

Tekst gaat verder onder de foto

Joey Antonioli scoorde namens Jong FC Volendam - Foto: Orange Pictures

Jong FC Volendam - SV Spakenburg

Jong FC Volendam ontving in het eigen stadion SV Spakenburg. De Blauwen uit het vissersdorp kwamen al na zeven minuten op voorsprong. Floris van der Linden tikte een voorzet bij de tweede pal binnen. Na ruim een half uur spelen kwamen de talenten uit Volendam langszij. Joey Antonioli beloonde een goede fase van zijn ploeg met de gelijkmaker.

In de tweede helft kwam Spakenburg opnieuw snel op voorsprong. Wederom was Van der Linden trefzeker. De oud-speler van Telstar schoot keihard raak achter Barry Lauwers: 1-2. In de slotfase maakte Van der Linden zelfs zijn hattrick compleet. Een-op-een met Lauwers ronde hij koelbloedig af en zorgde zo voor de 1-3 eindstand.

Door de nederlaag zakt Jong FC Volendam naar de 15e plaats in de tweede divisie. AFC is na de overwinning op Katwijk terug te vinden op plek zes en daarmee de hoogst geklasseerde Noord-Hollandse ploeg. OFC boekte vanavond zijn eerste overwinning door met 2-1 te winnen van Kon. HFC.