Tweede divisie: AFC draait duel in slotfase om, dubbelslag Admiraal pijnigt OFC

AFC pakte als enige Noord-Hollandse club de drie punten vandaag. De Amsterdammers hadden wel twee late goals nodig voor de zege op FC Lisse: 3-2. OFC hield bijna 75 minuten stand tegen Spakenburg, maar zag Luuk Admiraal vervolgens twee keer scoren: 0-2. Jong FC Volendam verloor afgetekend van koploper Quick Boys: 4-2.

Het moest van ver komen, maar toch won AFC van FC Lisse - Foto: Pro Shots / Remko Kool

AFC – Lisse 3-2

46' Jeffrey Klijbroek 0-1
63' Raily Ignacio 1-1
73' Jaap Zwetsloot 1-2
88' Matthijs Jesse 2-2
90' Joel Tillema 3-2

Binnen het eerste kwartier kreeg AFC drie kansen. Eerst was het Raily Ignacio, die uit een voorzet over schoot. Vervolgens zorgde Björn Mussche bijna voor een eigen goal, maar die werd verwerkt door Erik Cummins. Cummins moest nog een keer ingrijpen na een goede kans voor Ignacio. Voor de rust kreeg FC Lisse geen grote kans. Direct in de tweede helft scoorde de ploeg uit de Bollenstreek uit het niets.

Jeffrey Klijbroek haalde verwoestend uit na een afvallende bal: 0-1. Enzo Stroo kon de marge zelfs verdubbelen, maar doelman Gijs van Zetten kon redden. Raily Ignacio zorgde hierna voor de gelijkmaker. Het was Jaap Zwetsloot die Lisse echter weer op voorsprong bracht. Lange tijd leek de promovendus dus de punten mee te nemen uit Amsterdam. Door een goal van Matthijs Jesse kwam AFC vlak voor tijd op gelijke hoogte. In blessuretijd werd het zelfs 3-2 door een treffer van Joel Tillema.

AFC staat vijfde met achttien punten, vier minder dan koploper Quick Boys.

OFC hield lang stand tegen Spakenburg, maar trok toch aan het kortste eind - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

OFC – Spakenburg 0-2

73' Luuk Admiraal 0-1
89' Luuk Admiraal
0-2

Bij OFC tegen Spakenburg duurde het even voor de wedstrijd op gang kwam. Na een halfuur kreeg Masies Artien een grote kans, maar zijn schot werd gekeerd door Daniel Agyei. Het was Floris van der Linden, die enkele minuten later gevaarlijk werd. Ditmaal ging de inzet via een OFC’er over het doel. Pal voor rust kreeg Spakenburg nog drie grote kansen. Eerst werd een inzet van Vince Dekker gekeerd, waarna Robin Eindhoven Agyei omspeelde, maar naast schoot. Uiteindelijk was het Van der Linden die nog over kopte.

In de tweede helft kreeg OFC’er Eric Veerman een mogelijkheid. Zijn inzet werd net aan gekeerd door Alessandro Damen. Nadat Luuk Admiraal in het veld kwam, was het Spakenburg dat de klok sloeg. Dat leidde in de 73e minuut tot de openingstreffer van Admiraal. Hij maakte een voorzet van Dekker af: 0-1. Admiraal dwong Agyei tot een knappe redding. Vlak voor tijd beloonde hij zijn goede invalbeurt met zijn tweede doelpunt.

OFC blijft door de nederlaag de rodelantaarndrager in de tweede divisie.

Quick Boys – Jong FC Volendam 4-2

6' Youssef El Kachati 1-0
11' Jim Beers 2-0
29' Joey Antonioli 2-1
33' Ravelino Junte 3-1
57' Youssef El Kachati 4-1
87' Milan de Haan
4-2

Het was Joey Antonioli die de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Hij testte doelman Paul van der Helm. Enkele minuten later kwamen de Katwijkers op voorsprong via Youssef El Kachati: 1-0. Quick Boys bleek effectief, want ook de tweede grote kans was een goal. Ditmaal was Jim Beers (oud-FC Volendam) de doelpuntenmaker. Na een halfuur kwamen de Volendamse beloften terug in de wedstrijd, nadat Antonioli scoorde uit een vrije trap: 2-1. De euforie van de bezoekers was echter van korte duur, want Ravelino Junte maakte drie minuten later 3-1.

El Kachati breidde de marge van zijn ploeg in de tweede helft uit door te scoren. De spits faalde niet oog in oog met Kayne van Oevelen en maakte zodoende zijn tweede van de middag. Na een overtreding van Van der Helm in het strafschopgebied kreeg Volendam een penalty. Deze werd gemist door Antonioli. Vlak voor tijd zorgde Milan de Haan nog voor de 4-2, maar de uitslag veranderde niet meer.

Door de overwinning is Quick Boys de nieuwe koploper, terwijl Jong Volendam op de vijftiende plek staat.

Koninklijke HFC komt morgen in actie tegen TEC. Aftrap is om 14.30 uur.