Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

Gewapende 19-jarige overvallers en gijzelnemers Amac Uitgeest voor de rechter • Amsterdammer verdacht van moord Spaarnwoude

22 september 2022, 18.58 uur · Aangepast 18.00 uur · Door Redactie IJmond

Dit is het IJmond nieuwsblog van donderdag 22 september. Hier vind je het nieuws van gisteren. Tips, nieuwtjes of mooie foto's uit de IJmond? Mail ze naar [email protected]

22 september 2022, 18.59 uur

Gretig Telstar ruikt kansen tegen 'minder mooi voetballend' VVV: "Er is wat te halen"

Voor Telstar wacht opnieuw een wedstrijd tegen een club moet torenhoge ambities. Morgenavond om 21.00 uur gaan de Witten Leeuwen op bezoek bij VVV-Venlo, dat twee jaar geleden nog in de eredivisie speelde. Trainer Mike Snoei ziet vooral kansen. "VVV is aan ons gewaagd", zegt de oefenmeester, die beseft dat het nachtwerk kan worden.

Stephan Brandhorst

22 september 2022, 18.37 uur

Gewapende 19-jarige overvallers en gijzelnemers Amac Uitgeest voor de rechter

Twee negentienjarige mannen uit Amsterdam en Leusden stonden vandaag voor de rechter voor een gewapende overval van de Amac en gijzeling van de mensen in de winkel aan de Westerwerf in Uitgeest.

Op 1 maart van dit jaar gijzelden drie mannen het aanwezige personeel en de klanten van de telefoonwinkel. De twee 19-jarigen worden van de misdaden verdacht. Een toen 17-jarige man uit Soest is al veroordeeld voor de overval en gijzeling.

De overvallers zouden rond half tien schreeuwend de Amac zijn binnengekomen. Met (vuur)wapens bedreigden zij alle medewerkers en klanten in de winkel één ruimte in, die zij afsloten. Daarna dwongen mannen één medewerker om geld en 49 telefoons met een totale waarde van 33 duizend euro aan hen af te staan. Toen ze de buit binnen hadden, vluchtten de misdadigers snel weg, maar de politie kon de mannen op de kanaalweg in Heiloo aanhouden.

De jongste overvaller is al door de jeugdrechter veroordeeld voor afpersing, vrijheidsberoving vuurwapenbezit en opzetheling. Het OM beschuldigt de oudere twee van hetzelfde, maar dan volgens het adolescentenstrafrecht.

Op 6 oktober doet de rechter uitspraak in de zaak.

22 september 2022, 17.14 uur

Verkeersbord bedoeld voor asielzoekers in Velsen-Noord op dag één besmeurd

Een bord dat is bedoeld om asielzoekers vanaf het schip in Velsen-Noord naar de bus te wijzen, is op de eerste dag na de plaatsing met zwarte graffiti onleesbaar gemaakt.

Thomas Jak

22 september 2022, 13.20 uur

Verdachte moord natuurgebied Spaarnwoude is 40-jarige Amsterdammer

De politie heeft Cetin K., een veertigjarige Amsterdammer opgepakt voor de moord op een 35-jarige vrouw in het natuurgebied Spaarnwoude, afgelopen 15 juni. Hij zou haar meerdere keren door het hoofd geschoten hebben.

De nacht ervoor werd zij als vermist opgegeven. De zoekactie van de politie leidde  overdag tot de vondst van het levenloze lichaam van de vrouw. Vanaf de snelweg waren de hekken te zien die de vindplaats afschermden.

Maandag is de eerste inleidende zitting in de zaak.

22 september 2022, 10.52 uur

Festival in Uitgeest met 22 koren uit de regio

Het festivalseizoen leek al over, maar in Uitgeest staat komende zaterdag nog één speciaal feest op het programma: 'Sing-in Uitgeest'.

22 koren uit de omgeving komen voor het korenfestival naar Uitgeest. Vanaf half twaalf 's ochtends tot het einde van de middag zingen zij vanaf vier verschillende podia in het centrum van het dorp.

Popkoor SurpriSing, de organisator van het festival, trapt de dag af vanaf het hoofdpodium op het plein bij het gemeentehuis. De andere drie podia zijn in Dorpshuis de Zwaan, de PKN kerk en Geesterheem.

Bekijk hier het volledige programma.

22 september 2022, 10.12 uur

Beverwijk vraagt hulp inwoners bij nieuwbouwplannen ziekenhuis

De gemeente Beverwijk vraagt de hulp van zijn inwoners bij het herindelen van de weg en het parkeerterrein bij de nieuwe ingang van het Rode Kruis Ziekenhuis.

De Vondellaan, het parkeerterrein en de oversteekplaats van de parkeerplaats naar de nieuwe ingang zullen alle veranderen.

Voor maandag kunnen Beverwijkers zich melden om mee te denken tijdens een bijeenkomst op komende woensdag. De gemeente zegt te hopen op goede ideeën en suggesties, 'vooral van omwonenden en regelmatige gebruikers van dit stukje Beverwijk'.

Niet alleen de ingang van het RKZ gaat op de schop; "Het is een traject van de lange adem voordat alle delen gerenoveerd zijn", zei Hugo Keuzekamp van de raad van bestuur eerder tegen NH Nieuws.