Ga naar Content

Plaaggeest Kuipers dompelt FC Volendam in rouw met twee goals

FC Volendam had vanavond kansen genoeg, maar bleef wederom met lege handen achter. Uitgerekend verdediger Bas Kuipers was met twee goals de gevierde man bij tegenstander Go Ahead Eagles: 2-3. 

Go Ahead-verdediger Bas Kuipers tikt de 1-2 binnen - Foto: Orange Pictures

Xavier Mbuyamba, die op de laatste dag van de transfermarkt werd aangetrokken, begon in de basis. Brian Plat verhuisde naar de rechtsbackpositie, Achraf Douiri werd geslachtofferd. Dat gold ook voor Henk Veerman, in zijn plaats speelde Gaetano Oristanio. De Italiaan zorgde ook voor het eerste gevaar met een kopbal. Doelman Jeffrey de Lange kon de bal keren. In de openingsfase kreeg ook Robert Mühren een grote kans op aangeven van Derry John Murkin. De spits schoot hoog over.

Lees ook

In de tegenstoot was Oliver Edvardsen kansrijk, maar ditmaal was keeper Filip Stankovic spelbreker. De daaropvolgende corner werd weggewerkt en kwam terecht bij Bobby Adekanye. Hij bedacht zich geen moment en schoot, tegen de verhouding in, raak: 0-1. Het puntloze Go Ahead kon niet lang genieten van de voorsprong. Carel Eiting haalde snoeihard uit en maakte daarmee de duizendste goal van FC Volendam in de eredivisie: 1-1. Hierna bleef Het Nieuwe Oranje op zoek naar doelpunten, maar zonder succes.

Bekijk hieronder de goal van Eiting:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Tweemaal Kuipers

In de tweede helft schoot Volendam uit de startblokken. Mühren pegelde de bal hard op doel, maar zag zijn inzet gekeerd worden door De Lange. De spits ging enkele minuten later naar de grond bij een voorzet. Scheidsrechter Richard Martens vond het geen strafschop. De Volendammers kwamen goed weg, nadat Eiting bijna een eigen goal maakte.  

Henk Veerman kwam in de slotfase als stormram in het veld. Het mocht niet baten, want Go Ahead kwam een kwartier voor tijd opnieuw op voorsprong. Bas Kuipers gaf van dichtbij het laatste zetje: 1-2. De avond werd uiteindelijk nog vervelender voor Volendam, nadat Kuipers zijn tweede maakte: 1-3. Mühren scoorde in de slotfase nog de 2-3, zijn eerste in de eredivisie, maar punten leverde die treffer niet niet op. 

Opstelling FC Volendam: Stankovic; Plat, Mbuyamba, Benamar (W. Ould-Chikh/59), Murkin; Mirani, Eiting, Oristanio (El Kadiri/74); Van Mieghem (Veerman/70), Mühren en B. Ould-Chikh

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52