Ga naar Content

FC Volendam en Eiting leren opnieuw harde les: "Moeten zelf gaan scoren"

FC Volendam liep vanavond tegen een uiterst vervelende en bovendien onnodige 2-3 nederlaag aan. Carel Eiting was met een schitterende treffer goed voor een doelpunt tegen Go Ahead Eagles, maar na afloop overheerste natuurlijk de wrange smaak van de verliespartij. "Als we willen gaan winnen, moeten we gaan eisen dat we zelf gaan scoren."

Carel Eiting: "Dit is gewoon heel pijnlijk" - NH Sport

"Mensen kijken naar de stand en zullen zeggen dat we meer hadden verdiend, maar zo werkt het niet. We hebben gewoon weer nul punten. Net zoals tegen Sparta", aldus Eiting over de derde nederlaag op rij van FC Volendam. "Mijn gevoel zegt dat het begint bij het feit dat we zelf niet scoren. Natuurlijk geven we ook de doelpunten makkelijk weg, maar we moeten onszelf belonen door meer te gaan scoren." 

Tekst gaat verder onder de video.

Carel Eiting heeft les geleerd: "Zelf scoren en geen goals weggeven" - NH Sport

Dode spelmomenten

Trainer Wim Jonk baalde stevig van de nederlaag. De oefenmeester zag dat zijn ploeg het meeste aanspraak maakte op een overwinning, maar door onoplettendheid bij drie dode spelmomenten wel met lege handen stond. "Het is ook allemaal net een beetje pech. Maar je moet ook wel beter aan staan met elkaar. Terwijl je daarvoor je zelf moet belonen met een aantal goede kansen om zo de wedstrijd naar je toe te halen", zag Jonk. 

Wim Jonk: "Uit dode spelmomenten mogen geen goals vallen" - NH Sport

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52