Ga naar Content

Vlak voor deadline toch nog transfer; Mbuyamba nieuwe verdediger FC Volendam

FC Volendam heeft zich vlak voor het verstrijken van de transferdeadline toch nog versterkt. Verdediger Xavier Mbuyamba komt over van Chelsea en heeft een contract voor drie jaar getekend met daarnaast een optie voor nog een jaar. 

Xavier Mbuyamba bij Oranje Onder 19 - Foto: Pro Shots

De 20-jarige Mbuyamba is zo de gewenste verdediger waar technische directeur Jasper van Leeuwen en trainer Wim Jonk naarstig naar op zoek waren. Mbuyamba is een rechter centrale verdediger, die ook op links uit de voeten kan. 

Gelukszoeker

De talentvolle Mbuyamba werd geboren in Maastricht en werd opgeleid door MVV. Daar verdiende hij een overgang naar de jeugdopleiding van FC Barcelona, alwaar hij slechts één jaar speelde. Mbuyamba maakte vervolgens de spectaculaire overstap naar het Engelse Chelsea. In Londen stond hij nog tot 2023 onder contract. Mbuyamba speelde 33 wedstrijden voor Chelsea Onder 21. Daarin scoorde hij drie keer en gaf hij twee assists.

Mbuyamba is na Henk Veerman, Carel Eiting en Diego Gustavo de vierde aanwinst voor FC Volendam. Aanstaande zaterdag kan Mbuyamba al minuten maken voor zijn nieuwe werkgever. FC Volendam gaat dan op bezoek bij Sparta.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur op tv naar onze voetbal talkshow de Aftrap
  • NH Sport keert maandag 29 augustus om 17.10 uur weer terug op tv
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52