Start van hoofdcontent

VOLENDAM

nl

Targetman Henk Veerman begint waarschijnlijk aan laatste kunstje bij FC Volendam

1 augustus 2022, 13.40 uur · Aangepast 1 augustus 2022, 14.50 uur · Door Stephan Brandhorst

Hoewel Henk Veerman al gepresenteerd is bij FC Volendam, stond de nieuwe aanwinst nog niet op het veld. Het laatste papierwerk moet nog voldaan worden en dan kan de spits écht zijn rentree op het trainingsveld bij 'zijn' Volendam maken. "Alleen de kleedkamers zijn nog hetzelfde, maar voor de rest is alles anders", zegt Veerman die na zeven jaar terugkeert aan De Dijk.

Aanwinst Henk Veerman: "Volendam heeft het fantastisch gedaan" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Veerman volgde de club de laatste jaren nog altijd op de voet. Als supporter zat hij op de tribune en heeft hij de promotie van dichtbij meegemaakt. "Dat was magisch", zegt de boomlange spits. Ondanks dat Veerman op dat moment wist dat de club naar de eredivisie was gepromoveerd, dacht hij nog niet aan een transfer. "Ik was toen nog eerste spits bij FC Utrecht."

Koppel met Mühren

Deze zomer haalde de Domstedeligen flinke concurrentie in huis met Bas Dost. Vervolgens is Veerman gaan nadenken en kwam hij snel tot de conclusie om terug te keren naar Volendam. Bij Het Nieuwe Oranje zal Veerman een koppel kunnen vormen met Robert Mühren, die vorig jaar 29 doelpunten in de eerste divisie maakte. De twee speelde in het verleden al even samen bij FC Volendam. "Toen speelde Robert achter mij."

Tekst loopt door onder de video.

Henk Veerman: "Robert speelde toen achter mij" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Volendam heeft diverse opties in de aanval. Trainer Wim Jonk noemt Henk Veerman, Robert Mühren, Lequincio Zeefuik, Koen Blommestijn en zelfs Gaetano Oristanio als opties in de punt van de aanval. Telstar is wel in gesprek met één van de reservespitsen Zeefuik en Blommestijn. "Met zijn lengte, snelheid en kracht past Henk goed bij ons spel", zegt Jonk.

Tekst loopt door onder de video.

Trainer Wim Jonk over aanwinst Henk Veerman - NH Sport / Stephan Brandhorst

FC Volendam begint aanstaande zondag aan de competitie. De ploeg van Wim Jonk gaat om 12.15 uur op bezoek bij FC Groningen en speelt dan voor het eerst in dertien jaar weer een wedstrijd in de eredivisie.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52