Start van hoofdcontent

IJmond

nl
V

Het nieuws van 27 juli: Komst cruiseschip Velsen-Noord nog niet bevestigd door rederij • Kermis Santpoort in aanbouw

27 juli 2022, 09.51 uur · Aangepast 27 juli 2022, 18.05 uur · Door Redactie IJmond

  1. Sluiting blog
  2. Kermis in aanbouw : nog een paar dagen en Santpoort gaat los
  3. Nieuwe attractie in Wijk aan Zee: 'tweede leven' voor overblijfselen Engelse zeemijn
  4. Komst alternatief vluchtelingencruiseschip Velsen-Noord nog niet bevestigd door rederij
  5. Rijstroken A208 afgesloten tot vanmiddag drie uur

Dit is het IJmond nieuwsblog van woensdag 27 juli. Het nieuws van gisteren vind je hier. Tips? Mail ze naar [email protected]

27 juli 2022, 18.05 uur

Sluiting blog

Dit was het IJmond nieuwsblog van 27 juli. Een fijne avond en tot morgen.

27 juli 2022, 17.34 uur

Kermis in aanbouw : nog een paar dagen en Santpoort gaat los

In Santpoort wordt hard gewerkt aan de kermis. Dat is een beeld dat we bijna zijn vergeten. Het is drie jaar geleden dat ere en kermis stond. Maar na twee twee gemiste dorpsfeesten door corona, gaat het vanaf zaterdag weer los. De kermis is open vanaf zaterdag. Traditionele sportieve hoogtepunten tijdens het Dorpsfeest Santpoort zijn verder de wielerronde (woensdag 3 augustus) en de kortebaandraverij  (donderdag). Voor het volledige programma: www.dorpsfeeest-santpoort.nl   

Redactie

Fred Segaar/NH Nieuws
27 juli 2022, 14.51 uur

Nieuwe attractie in Wijk aan Zee: 'tweede leven' voor overblijfselen Engelse zeemijn

'Rondje Wijk aan Zee' heeft er een nieuwe attractie bij. Het is loeizwaar en verroest, maar heeft belangrijke historische waarde. Het gaat om de overblijfselen van een Engelse zeemijn uit de Tweede Wereldoorlog. TenneT stuitte er onlangs op bij het leggen van de kabels, die groene stroom van de windmolens op zee aan land brengen.

Fred Segaar

27 juli 2022, 09.50 uur

Komst alternatief vluchtelingencruiseschip Velsen-Noord nog niet bevestigd door rederij

Tegenstrijdige berichten blijven elkaar opvolgen bij de komst van een cruiseschip voor vluchtelingen in Velsen-Noord. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) meldt dat 'de contracten met de rederij Tallink Grupp getekend zijn' om duizend asielzoekers op een cruiseschip in Velsen-Noord op te vangen. Een woordvoerder van de rederij Tallink Grupp zegt daarentegen dat het 'nog te vroeg is om erover te praten'.

Dat is om twee redenen opvallend: ten eerste omdat gisteren bekend werd dat de VOB-kade in Velsen-Noord, waar het schip moet komen te liggen, voorlopig nog ongeschikt is om een zeecruiseschip aan te leggen. Misschien is er dus helemaal geen plaats voor een zeecruiseschip. Maar mocht de kade toch geschikt blijken, dan is er in ieder geval een boot vastgelegd, redeneert het COA.

Daarnaast werd een ander cruiseschip, de Victoria I van dezelfde Tallink Grupp, eerder door COA en gemeente gepresenteerd als 'zekerheidje' voor de Velsen-Noordse vluchtelingenovang, maar bleek dat niet waar: twee weken geleden werd duidelijk dat er nog geen contracten waren getekend, en het schip op weg was naar Schotland om daar vluchtelingen op te vangen. 

Een woordvoerder van de Tallink groep zei toen over de Victoria I meerdere keren tegen NH Nieuws 'niets  te kunnen bevestigen tot de inkt op het papier staat'. Uiteindelijk bleek de deal toen dus ook niet door te gaan.

Thomas Jak

27 juli 2022, 09.50 uur

Rijstroken A208 afgesloten tot vanmiddag drie uur

In beide richtingen van de A208 zijn vandaag rijstroken afgesloten wegens werkzaamheden. Rijkswaterstaat waarschuwt dat de vertraging voor automobilisten kan oplopen tot een half uur.

Dat zal ookmorgen nog zo zijn: tot en met donderdag wordt er steeds tussen 6 uur 's ochtends en 15 uur 's middags gewerkt aan de vervanging van de verlichting ten zuiden van Velsen. Vrijdag zijn er rijstroken dicht tussen de Velsertunnel en knooppunt Velsen.

De komende tijd zijn er meer werkzaamheden op de A22 en A208, kondigt Rijkswaterstaat aan.

Redactie