Ga naar Content

Het nieuws van 26 juli: Rechter: Hells Angels-clubhuis IJmuiden terecht dicht • O.I.G. sluit kledinginzamelbak: te veel rommel

Dit is het IJmond nieuwsblog van dinsdag 26 juli. Het blog van gisteren vind je hier. Tips: Mail ze naar: [email protected]. Vandaag in het IJmond Nieuwsblog:

Rechter: Hells Angels-clubhuis in IJmuiden terecht dicht • Meer nesten van eikenprocessierups in Uitgeest • Tolweg Heemskerk maandag en dinsdag (deels) afgesloten • Topman over Tata Steel UK: binnen een jaar vergroeningsplan of sluiten • Nieuwe miskleun bij komst vluchtelingen Velsen-Noord: kade blijkt niet geschikt voor zeecruiseschip • O.I.G. sluit kledinginzamelbak: te veel rommel • Rijstroken A208 afgesloten tot vanmiddag drie uur

Sluiting blog

Dit was het IJmond nieuwsblog van vandaag. Fijne avond en tot morgen.

Rechter: Hells Angels-clubhuis in IJmuiden terecht dicht

Meer nesten van eikenprocessierups in Uitgeest

In de gemeente Uitgeest zijn dit jaar al meer nesten van de eikenprocessierups gevonden en verwijderd dan vorig jaar. Dat meldt de gemeente op haar website.

Hoeveel het er precies zijn, zegt de gemeente niet, maar voornamelijk rond het Uitgeestermeer haalt het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer vaak nesten van de jeukgevende beestjes weg. Langs de Parallelweg zijn al 46 nesten uit 11 bomen gehaald.

Redactie

Tolweg maandag en dinsdag (deels) afgesloten

Door werkzaamheden  is de Tolweg komende week (deels) afgesloten op maandag en dinsdag.

Een woordvoerder van de gemeente Heemskerk meldt: "Op maandag 1 augustus tussen 07.00 en 16.00 uur is de Tolweg in beide richtingen afgesloten. Op dinsdag 2 augustus tussen 07.00 en 16.00 uur is de rijbaan afgesloten vanaf de Beyaertlaan richting de Gerrit van Assendelftstraat. Rijden vanaf de Hoflaan richting Uitgeest is op dinsdag 2 augustus wel mogelijk. Het verkeer wordt beide dagen omgeleid via de Jan van Kuikweg.

Tijdens het onderhoud wordt de ingang van het parkeerterrein van de Slotvrouwe aangepast naar de definitieve situatie. Ook voert de gemeente Heemskerk verschillende onderzoeken en
herstelwerkzaamheden uit.

Redactie

Topman over Tata Steel UK: binnen een jaar vergroeningsplan of sluiten

Binnen een jaar moet er duidelijkheid zijn over steun van de Britse overheid voor vergroening van Tata Steel UK, anders zal het staalbedrijf daar waarschijnlijk moeten sluiten. Dat meldt het NRC op basis van uitspraken van topman Natarajan Chandrasekaran van het bedrijf in The Financial Times. 

Al twee jaar lang leiden gesprekken over vergroeningssubsidies daar tot niets, meldt het NRC. Onlangs werd bekend dat het bedrijf, dat tot bijna een jaar geleden nog samen één bedrijf was met Tata Steel IJmuiden, voor het eerst in dertien jaar winst heeft gemaakt. De Nederlandse tak zet vol in op het plan 'Groen Staal'. De overheid heeft al gezegd bereid te zijn de transitie te subsidiëren. Getallen zijn nog niet genoemd.

Redactie

Nieuwe miskleun bij komst vluchtelingen Velsen-Noord: kade blijkt niet geschikt voor zeecruiseschip

Rijstroken A208 afgesloten tot vanmiddag drie uur

In beide richtingen van de A208 zijn vandaag rijstroken afgesloten wegens werkzaamheden. Rijkswaterstaat waarschuwt dat de vertraging voor automobilisten kan oplopen tot een half uur.

Dat zal de hele week zo zijn: tot en met donderdag wordt er steeds tussen 6 uur 's ochtends en 15 uur 's middags gewerkt aan de vervanging van de verlichting ten zuiden van Velsen. Vrijdag zijn er rijstroken dicht tussen de Velsertunnel en knooppunt Velsen.

De komende tijd zijn er meer werkzaamheden op de A22 en A208, kondigt Rijkswaterstaat aan.

Redactie