Ga naar Content

Venhuizer assistkoning Nick Doodeman strijkt neer bij de Tricolores

Nick Doodeman speelt dit seizoen in het rood-wit-blauw van Willem II. De oud-speler van FC Volendam is na een ongelukkige periode bij SC Cambuur nu neergestreken bij de eerstedivisionist uit Tilburg. De 25-jarige voetballer uit Venhuizen hoopt bij de Tricolores de weg weer omhoog te vinden. 

Nick Doodeman is niet gebeld door FC Volendam - NH Sport

"Natuurlijk heb ik bij Cambuur ook mooie momenten meegemaakt. We zijn kampioen geworden en negende geëindigd in de eredivisie. Dat zijn mooie dingen, maar voor mij persoonlijk ging het wat minder. Het was van beide kanten niet wat we ervan verwacht hadden", vertelt de West-Fries, na afloop van door Willem II met 2-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Telstar. Doodeman was bovendien trefzeker voor zijn nieuwe werkgever. 

"Hopelijk komen de assists weer vanzelf"

Willem II-aanvaller Nick Doodeman

In zijn periode bij FC Volendam reeg Doodeman de assists aan een en dit leverde hem uiteindelijk ook in februari van 2021 zijn transfer op naar Leeuwarden. Bij Willem II hoopt Doodeman opnieuw veel succesvolle voorzetten te kunnen geven. "Ik ga er geen getal op vastplakken. Ik wil gewoon weer mijn beste spel laten zien. Hopelijk komen de assists weer vanzelf."

Tekst gaat verder onder de video

Nick Doodeman hoopt met Willem II zo snel mogelijk te promoveren - NH Sport/Frank van der Meijden

Noord-Hollandse tandem

Bij Willem II komt Doodeman in de aanval een andere Noord-Hollander tegen. Spits Jizz Hornkamp uit De Rijp moet dit seizoen het eindstation worden van vele succesvolle aanvallen. "Hij is tot nu toe alleen maar geblesseerd geweest", antwoordt Doodeman op de vraag of er al sprake is van chemie tussen de twee. "Ik heb nog niet met hem getraind of gespeeld, dus dat moet allemaal nog blijken. Het zou mooi zijn als we een goede connectie kunnen opbouwen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]