Testspelers Telstar laten zich zien ondanks nederlaag tegen tiental van Willem II

De eerste nederlaag in de voorbereiding voor Telstar is een feit. De ploeg van Mike Snoei verloor vanmiddag in Loon op Zand met 2-0 van Willem II. Die stand was bij rust al bereikt. Bij Telstar stonden er opnieuw veel testspelers op het veld die de kans kregen om zich te bewijzen.

Telstar-verdediger Özgür Aktas maakt een succesvolle sliding - Foto: Pro Shots / Erich Snijder

De Brabanders begonnen sterker aan de oefenpot en kregen na vijf minuten een kansje. Lucas Woudenberg stoomde op en gaf een voorzet op Jeremy Bokila, maar die kon net niet bij de bal. Via een rebound in het strafschopgebied zette Max Svensson de Tilburgers op voorsprong. Doelman Joey Houweling was kansloos. Nog geen minuut later werd Telstar levensgevaarlijk. Na een lange steekpass van Marko Kerkez had Glynor Plet een vrije doortocht. Die werd belemmerd door Amine Lachkar, die Plet van achteren neerhaalde en rood ontving.

Telstar kan niet profiteren

Ondanks het ondertal bleven de Tilburgers gevaarlijk. Zo schampte voormalig FC Volendam-speler Nick Doodeman een voorzet van Woudenberg. De Venhuizenaar kon daarna wel juichen, nadat hij een volley in het doel schoot. Plet kreeg voor rust nog een kans, maar scoorde niet.

In de tweede helft werd er veel gewisseld, waardoor er een stuk minder kansen te noteren waren. Telstar kon niet profiteren van de overtal-situatie, waardoor de wedstrijd in een 2-0 overwinning voor Willem II eindigde.

Tekst gaat verder onder de video.

Mike Snoei ziet dat meerdere testspelers opstaan - NH Sport

Bij Telstar kregen net als bij de met 2-0 gewonne wedstrijd tegen FC Lisse flink wat proefspelers de kans om een contract te verdienen. Trainer Mike Snoei was erg blij met de verrichtingen van meerdere spelers. "Ik zie tussendoor een aantal testspelers opstaan. Ik ben bijzonder gecharmeerd van Jonathan Mulder en ook over Mihkel Ainsalu uit Estland zijn we erg tevreden. Ik zou hem graag willen binnenhalen voor Telstar."

Uit het zicht

Snoei ging na afloop van het duel ook in op de status van testspelers die vorige week op proef waren. "Rohat Agca is helaas te licht bevonden. Van doelman Baboucarr Gaye weten we wat hij kan. Die houden we nog achter de hand. Maar vandaag wilden we nog Vladislavs Lazarevs aan het werk zien."