Ga naar Content

Publiekslieveling Yassine Zakir vertrekt bij Telstar: "Ik wil wat anders"

Yassine Zakir staat op het punt om Telstar te verlaten. De rechtsback neemt na een seizoen alweer afscheid van de Velsenaren. "Ik heb voor mezelf besloten om te vertrekken. Ik weet alleen nog niet naar welke club", zegt Zakir.

Yassine Zakir neemt de bal aan namens Telstar - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

"Mijn zaakwaarnemer is in gesprek met clubs in het binnen- en buitenland", zegt de ambitieuze vleugelverdediger. Daar voegt hij wel aan toe dat de deur bij Telstar nog op een kier staat. "Ik heb nog een doorlopend contract, maar de kans is wel heel groot dat ik wegga."

Zakir staat pas een jaar bij Telstar onder contract. "Ik wil gewoon wat anders. Soms komt er een moment in je leven dat je toe bent aan iets nieuws", vertelt hij. Het aanstaande vertrek heeft volgens hem niets met de nieuwe trainer Mike Snoei te maken. "Ik kan heel goed met hem", zegt Zakir die nog altijd bij Telstar meetraint. "De trainer vindt het jammer, want hij had wel op mij gerekend. Helaas, dat is de voetbalwereld."

"Soms komt er een moment in je leven dat je toe bent aan iets nieuws"

Telstar-speler Yassine Zakir

Concurrentie

Snoei liet zich na de oefenwedstrijd tegen FC Lisse uit over het aanstaande vertrek bij Telstar. "Hij heeft voor een andere uitdaging gekozen. Dat vinden wij heel erg jammer, want ik zag er nog wel muziek in. Als hij denkt hier niet aan spelen toe te komen en niet het gevecht wil aangaan met een concurrent. Dan moet je ook een andere keuze maken", aldus Snoei.

Mike Snoei over het aanstaande vertrek van Yassine Zakir - NH Nieuws

De 25-jarige rechtsback van Telstar maakte afgelopen jaar een stormachtige ontwikkeling door. Hij kwam over van de zaalvoetballers van White Stones en maakte meteen indruk in Velsen-Zuid. Onder trainer Andries Jonker groeide hij meteen uit tot een publiekslieveling en een van de dragende krachten.

Telstar heeft inmiddels twee oefenwedstrijden achter de rug in de voorbereiding. Daarin werden met name veel testspelers beoordeeld. Gisteren won de ploeg van Snoei met 2-0 van FC Lisse. Aanstaande zaterdag wacht de ontmoeting met degradant Willem II in Loon op Zand.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]