Ga naar Content

Drietal testspelers valt af bij Telstar: "Je moet beter zijn dan wat wij al hebben"

De komende periode is het een komen en gaan van testspelers bij Telstar. Afgelopen week waren er acht voetballers op proef. Vandaag liet trainer Mike Snoei weten dat Lionel Miguel, Giovanni Buttner en Jonathan Vegara Berrio niet goed genoeg bevonden zijn. 

Mike Snoei over de testspelers van deze week bij Telstar - NH Nieuws

Doelman van Gambia

Van de andere voetballers is nog niet bekend of ze ook komende week nog op proef zijn in Velsen-Zuid. Eén van die spelers is keeper Baboucarr Gaye. Hij deed vandaag mee in het oefenduel tegen Stormvogels (3-2 winst).

De Gambiaanse doelman wil zelf graag blijven in Velsen-Zuid. "Ik heb alles gedaan wat ik kon doen deze week en nu is het afwachten wat de trainer besluit. Als ik de kans krijg, dan grijp ik hem", was het commentaar van Gaye na de wedstrijd.

Tekst loopt door onder video

Baboucarr Gaye wil graag voor Telstar uitkomen - NH Nieuws

Akoy in de wachtkamer

Middenvelder Stanley Akoy speelde vorig seizoen al op amateurbasis een half jaar in Velsen-Zuid en mag zich nu opnieuw bewijzen. Vandaag deed hij mee in een wedstrijd van 45 minuten tegen VV IJmuiden (4-0 winst) en wist hierin gelijk drie keer te scoren. 

"Wie weet heb ik wat laten zien. Dat moet je aan de trainer vragen"

telstar-voetballer stanley akoy

"Ik heb geen contract getekend. Er is nu een nieuwe trainer en nu gaat hij kijken wat hij aan mij kan hebben. Wie weet heb ik wat laten zien deze week. Dat moet je aan de trainer vragen", houdt Akoy zich op de vlakte.

Tekst loopt door onder video

Stanley Akoy: "Nog geen contract ondertekend" - NH Nieuws

Trainer Mike Snoei laat weten dat hij graag zelf Akoy in actie wilde zien. "Aan de bal is hij prima. Hij heeft een zware blessure gehad. Vorig jaar heeft hij niet voldoende gespeeld. Voordat ik een jongen laat afvallen wil ik hem eerst gezien hebben", aldus Snoei.

Aanstaande dinsdag is de volgende oefenwedstrijd van Telstar. Dan spelen de Witte Leeuwen thuis tegen FC Lisse. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]