Ga naar Content

AZ en FC Volendam moeten over 2,5 jaar op zoek naar andere shirtsponsor

De inkt van de ondertekende contracten is nauwelijks opgedroogd of AZ en FC Volendam hebben te horen gekregen dat ze straks op zoek moeten naar een andere shirtsponsor. Het kabinet gaat het sponsoren van sportclubs door online gokbedrijven met ingang van 2025 verbieden. 

Het nieuwe thuistenue van AZ - Foto: AZ

AZ sloot deze zomer een vierjarig contract met Kansino als opvolger van Afas Software. FC Volendam ging onlangs voor drie jaar in zee met BetCity. AZ kon nog niet reageren op het nieuws uit Den Haag dat bekend is gemaakt door minister Weerwind voor Rechtsbescherming. De Alkmaarders zitten in het vliegtuig richting Griekenland waar morgen een oefenwedstrijd tegen Olympiakos Piraeus wordt gespeeld. 

FC Volendam laat desgevraagd weten dat de club op dit moment niet veel meer kan zeggen dan dat ze 'de wetgeving volgen'. Toen de kersverse eredivisonist de opvolger van bouwbedrijf HSB presenteerde, meldde Volendam dat de club er door de overeenkomst met de nieuwe hoofdsponsor er financieel behoorlijk op vooruit ging. Bovendien zouden acties op online gokken alleen gericht zijn op fans van 18 jaar en ouder. 

Met GG Poker had de voetbalclub al een ander gokbedrijf aan boord. Niet alleen shirtreclame is over 2,5 jaar veboden, ook reclameborden van deze bedrijven zijn dan niet meer toegestaan. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

 

AZ presenteerde vorige week een tweede thuisshirt naast het shirt met Kansino erop. Fans onder de 18 jaar kunnen alleen een shirt met daarop het log van Alkmaar Zaanstreek Foundation aanschaffen.

Ajax sloot recent met Unibet, aanbieder van online sportweddenschappen, een meerjarig contract. Alleen staat deze geldschieter niet op het shirt van de Amsterdammers. 

Sinds afgelopen najaar de online gokmarkt werd gelegaliseerd, wordt de sportwereld overspoeld door bedrijven die willen sponsoren. Spotjes waarin bekende Nederlanders reclame maken voor gokken zijn per 30 juni verboden. Deze maatregel moet gokverslaving tegen gaan.  

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]