Ga naar Content

Na rampstart knokt AZ zich in oefenduel met PAOK terug tot gelijkspel

AZ heeft de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding gelijkgespeeld. Tegen het Griekse PAOK Saloniki sleepten Alkmaarders na een rampzalige start een 2-2 gelijkspel uit het vuur. Binnen een kwartier moest de ploeg van trainer Pascal Jansen al twee tegentreffers verwerken.

AZ speelt gelijk tegen PAOK - Foto: Orange Pictures

Het duel zou aanvankelijk met publiek worden gespeeld, maar gisteren maakte de club bekend dat de wedstrijd achter gesloten deuren zou worden gespeeld. Een tekort aan politiecapaciteit zorgde ervoor dat er geen fans welkom waren. Het handjevol genodigden zag AZ beroerd van start gaan. Andrija Zivkovic en Kargas Ioannis wisten doelman Peter Vindahl binnen het kwartier twee keer te verschalken.

AZ begon met de twee Grieken in de basis. Vangelis Pavlidis, die tegen PEC Zwolle ook het net wist te vinden, maakte in de 27e minuut gelijk. Daarmee bracht hij AZ weer terug in de wedstrijd. In de tweede helft stuurde Jansen elf nieuwe namen het veld in. Iman Griffith was na rust al dichtbij de gelijkmaker, maar halverwege de tweede helft zette hij de 2-2 op aangeven van Mayckel Lahdo op het scorebord.

AZ vertrekt vrijdag naar Griekenland waar het op zaterdag oefent tegen Olympiakos Piraeus

Opstelling AZ eerste helft: Vindahl, F. de Jong, Hatzidiakos, Dekker, Kerkez, Koopmeiners, Buurmeester, D. De Wit, Evjen, Pavlidis, Van Brederode.

Opstelling AZ tweede helft: Verhulst, Witry, Beukema, Schouten, M. de Wit, Midtsjø, Reijnders, Griffith, Lahdo, Duin, Barasi..

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]