Ga naar Content

Nieuwe hoofdsponsor voor FC Volendam: gokbedrijf BetCity opvolger HSB

Na zeven jaar krijgt FC Volendam een nieuwe hoofdsponsor. Bouwebedrijf HSB maakt plaats voor BetCity, dat voor minimaal drie seizoenen op het shirt zal staan. 

De nieuwe hoofd- en shirtsponsor van FC Volendam - Foto: Foto: FC Volendam

De Nederlandse aanbieder van onder andere sportweddenschappen heeft sinds dit seizoen al een samenwerking met de voetbalclub. Volgens commercieel manager Mike Tol van FC Volendam pas het gokbedrijf bij de ambities van de club. "De ambitie is om te groeien tot een stabiele eredivisionist met een herkenbaar team en aanvallend voetbal. Een belangrijke factor hierin, is het realiseren van een begroting die aansluit bij dit ambitieniveau. BetCity omarmt onze ambitie en draagt hier graag voor een langere periode zijn steentje aan bij.”

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Hoeveel de nieuwe hoofdsponsor met ingang van komend seizoen gaat bijdragen is niet bekend gemaakt. Wel dat FC Volendam er financieel flink op vooruit gaat. Afgesproken is verder dat de bijdrage omhoog gaat, mocht FC Volendam naar de eredivisie promoveren. Overigens heeft de club met GG Poker al een ander gokbedrijf dat sponsort.

Wetgeving

Dat de overheid bezig is om de wetgeving rondom gokbedrijven aan te scherpen is bekend bij FC Volendam. Volgens Tol wordt er scherp op gelet dat de regels worden nageleefd.  Supporters maken morgenavond bij de thuiswedstrijd tegen De Graafschap kennis met de nieuwe hoofdsponsor. Er zijn acties en weddenschappen, gericht op volwassenen, die gecombineerd worden met een avondje voetbal. Zo kan er morgen met de juiste voorspelling een reis naar Barcelona - Real Madrid worden gewonnen.

Het terugtredende HSB verdwijnt niet helemaal. Het bouwbedrijf zal in een andere hoedanigheid de voetbalclub financieel blijven steunen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]