Ga naar Content

Gevaarlijke Bloemendaalse Zeeweg gaat op de schop: snelheid omlaag

De komende jaren wil de provincie Noord-Holland de verkeersveiligheid van de Zeeweg aanpakken. Op de weg van Overveen naar Bloemendaal aan Zee gebeuren relatief vaak ongelukken. Extra verkeersborden op plekken waar fietsers oversteken en een verlaging van de maximumsnelheid moeten de weg veiliger maken.

Foto: NH Nieuws

Al jaren wordt er gesproken over het veiliger maken van de Zeeweg. Vorig jaar nog werd er, ter ere van het 100-jarig bestaan van de weg, een prijsvraag uitgeschreven om het aantal ongelukken terug te dringen. Het aantal rijbanen terugdringen en de snelheid op het hele traject verlagen van 80 naar 60 kilometer per uur waren de belangrijkste aanbevelingen.

Maximumsnelheid omlaag

De snelheid op de Zeeweg wordt tussen Camping de Lakens en Boulevard Barnaart verlaagd naar 50 kilometer per uur. Eerder liet de provincie weten geen voorstander te zijn van een snelheidsverlaging. Daarnaast wil de provincie op dit gedeelte van de weg extra verkeersborden plaatsen, om automobilisten te wijzen op overstekende fietsers. Deze wijzigingen worden in de eerste helft van 2023 uitgevoerd.

Groot onderhoud

Pas in 2028 wordt de hele Zeeweg aangepakt. Dan staat er onderhoud gepland. Volgens de provincie is dat het moment om, indien nodig, ingrijpendere maatregelen te nemen. Welk dit zijn weet de provincie Noord-Holland nog niet. "Ter voorbereiding op het groot onderhoud start de provincie in 2023 een trajectstudie naar de Zeeweg. Ook verschillende ideeën die bij de prijsvraag van 2021 zijn aangedragen, worden in de trajectstudie onderzocht."

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]