Ga naar Content

Van Crooij dompelt AZ in slotseconden in diepe rouw op Het Kasteel

Vangelis Pavlidis leek zaterdagavond wederom zijn waarde te bewijzen voor AZ. De Griekse spits was hard op weg om de matchwinner te worden tegen Sparta Rotterdam. Vito van Crooij dompelde AZ in de slotseconden echter in diepe rouw door een vrije trap van grote afstand te scoren: 1-1. 

Owen Wijndal baalt zichtbaar nadat AZ in de slotfase de zege nog uit handen geeft - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Het begin was moeizaam van AZ dat verkeerde keuzes maakte in passing en daardoor niet aan aanvallen toekwam. Na een kwartiertje kwam het eerste gevaar van de voet van Fredrik Midtsjø, maar zijn poeier werd redelijk simpel overgetikt door Maduka Okoye. In de tegenstoot kreeg Sparta een mogelijkheid. Younes Namli schoot van afstand net naast. Na onnodig balverlies van Bruno Martins Indi kreeg Lennart Thy alle tijd om uit te halen, de spits schoot vervolgens recht op Peter Vindahl.

Vlak voor rust was er een betere fase van de Alkmaarders, zo probeerde Vangelis Pavlidis Okoye met een hakje te verschalken. Even daarvoor had de doelman al op tijd de bal voor de voeten van Tijjani Reijnders weggeplukt. Zakaria Aboukhlal kreeg de grootste kans voor AZ. Op aangeven van Owen Wijndal had hij de 1-0 op zijn schoen, de inzet ging ruim naast het doel. De daaropvolgende aanval eindigde via een schot van Pavlidis langs de verkeerde kant van de paal.

Diepe rouw AZ

Uit het niets kwamen de Alkmaarders snel in de tweede helft toch op voorsprong. Aboukhlal stuurde Pavlidis op randje buitenspel op Okoye af. De Griek hield de bal goed bij zich en schoot de bal in de verre hoek achter de doelman: 0-1. Er volgde een aantal minuten waarin de VAR de goal bestudeerde wegens het vermeende buitenspel, maar de treffer bleef gewoon staan. Reijnders zorgde voor de volgende grote kans na zestig minuten door de doelman van Sparta bijna in de korte hoek te verrassen. 

Door de kleine marge bleef het op bepaalde momenten billenknijpen voor AZ. Een puntertje van Thy werd gekeerd door Vindahl en invaller Tom Beugelsdijk en Sven Mijnans konden van dichtbij niet scoren. De zege leek echter niet meer uit handen van de Alkmaarders glippen, totdat Vito van Crooij uit een vrije trap voor diepe rouw in het AZ-kamp zorgde: 1-1. 

Opstelling AZ: Vindahl; Sugawara, Beukema, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø, Clasie (Hatzidiakos/87), Reijnders; Aboukhlal (Evjen/80), Pavlidis (Sowah/80), Karlsson (Witry/87)

Bekijk hieronder de vrije trap van Van Crooij:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]