Ga naar Content

Opnieuw wacht een laagvlieger voor AZ: "Zaak dat we die trend doorbreken"

Voor AZ wacht morgenavond de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. In de strijd om de derde plaats moeten de Alkmaarders winnen om aansluiting te houden bij concurrenten Feyenoord en FC Twente. Trainer Pascal Jansen wil afrekenen met de mindere resultaten tegen ploegen uit het rechterrijtje.

AZ-trainer Pascal Jansen - Foto: Pro Shots / Erik Pasman

"Vangelis Pavlidis en Fredrik Midtsjø noemden in de media dat zij het zochten in het verschil in focus ten opzichte van de topduels", vertelt Jansen aan AZ.nl over het recente puntenverlies tegen Willem II en PEC Zwolle. "Ik weet niet of ik me daar achter kan scharen. Het is in ieder geval een feit dat we punten hebben gemorst. Het is zaak dat we die trend doorbreken en dat we daar niet meer mee worden geassocieerd."

"Het gaat er volgens mij nog steeds om dat we domineren door kansen te creëren en doelpunten te maken"

AZ-trainer Pascal jansen

Vorige week werd er in de slotfase met 2-1 gewonnen van sc Heerenveen. Ook in dat duel hadden de Alkmaarders moeite om de kansen te verzilveren. Jansen: "Een wedstrijd domineren aan de bal is leuk, maar het gaat er volgens mij nog steeds om dat we domineren door kansen te creëren en doelpunten te maken."

Nieuwe trainer bij degradatiekandidaat

Bij hekkensluiter Sparta Rotterdam is trainer Henk Fraser deze week opgestapt. Maurice Steijn staat daardoor eerder dan gepland voor de groep. "Sparta is een ploeg die speelt om lijfsbehoud. Daarnaast hebben ze een coach die er belang bij heeft dat de ploeg in de eredivisie blijft en niet naar de eerste divisie degradeert. Er is dus genoeg reden om te strijden voor Sparta. We zullen ongetwijfeld een pittige partij krijgen", denkt Jansen.

AZ, dat vijfde staat, heeft zes punten minder dan nummer drie Feyenoord. FC Twente staat tussen de topploegen in op de vierde plaats met drie punten meer dan de Noord-Hollanders.

Blessure De Wit valt mee

Dani de Wit lijkt inzetbaar morgen. Hij deed vandaag mee op de training, nadat hij de rest van de week apart van de groep trainde. De aanvallende middenvelder viel zondag in de rust uit met een blessure. Reservedoelman Hobie Verhulst moet de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.

Sparta Rotterdam - AZ begint morgenavond om 21.00 uur.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]