Ga naar Content

Vroeger naar het stadion: aftrap AZ - Ajax zondag 8 mei om half drie

AZ - Ajax begint volgende week zondag niet om 16.45 uur maar om 14.30 uur. De KNVB heeft de Noord-Hollandse clash 'geruild' met Feyenoord - PSV. Dat duel is naar de namiddag is verzet.

Vangelis Pavlidis tijdens het bekerduel AZ - Ajax - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

De wijziging komt na een verzoek van Feyenoord. De Rottedammers spelen donderdag 5 mei in Frankrijk de return in de halve finale van de Conference League tegen Olympique Marseille. Om spelers meer rust te kunnen geven tussen wedstrijden hebben de clubs met de KNVB afgesproken dat er om die reden in het programma geschoven kan worden. 

Verder is de afspraak dat twee topduels als AZ - Ajax en Feyenoord - PSV niet tegelijkertijd mogen worden gespeeld, tenzij het op de voorlaatste of laatste speeldag is. Dat is nu net niet het geval.  

AZ en Ajax troffen elkaar twee keer eerder dit seizoen. in de halve finale van de KNVB-beker bleken de Amsterdammers in Alkmaar met 2-0 te sterk. In de Johan Cruijff Arena won AZ met 2-1.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]