Ga naar Content

'Missie volbracht' van AZ na late overwinning op sc Heerenveen, vindt Jansen

Door een late goal van Tijjani Reijnders boekte AZ een broodnodige zege op sc Heerenveen (2-1). De Alkmaarders kwamen op achterstand, iets waar trainer Pascal Jansen van baalde na afloop. 

AZ-trainer Pascal Jansen is druk aan het coachen tijdens AZ - sc Heerenveen - Foto: Pro Shots / Erik Pasman

"Zoals wel vaker dit seizoen moesten we in de achtervolging", begon Jansen in gesprek voor de camera van ESPN. "Gelukkig hebben we het wel voor elkaar gekregen. Ik ben blij met de wissel van Reijnders vandaag, want die heeft het beslist."

Zakaria Aboukhlal begon als linksbuiten bij AZ én in de basis. Jansen is tevreden over zijn pupil. "Hij heeft het gezien de omstandigheden naar behoren gedaan. Zijn laatste wedstrijd in de basis is alweer een tijdje terug. Hij zorgde voor dreiging en liep goed diep. Onze missie is volbracht, we wilden reageren na het onnodig puntenverlies tegen PEC. Het is zaak dat je dan reageert. Dat hebben we gedaan."

"Onze missie is volbracht, we wilden reageren na het onnodig puntenverlies tegen PEC"

AZ-TRAINER PASCAL JANSEN

Beslissende Reijnders

Het doel van de wissel van Tijjani Reijnders voor Dani de Wit in de rust was om energie te brengen. "In de eerste helft misten we dat. Elke keer gingen we te laat achter de bal aan", licht Reijnders toe. "Gelukkig werd het voor rust 1-1, waardoor we in de tweede helft op zoek konden naar de overwinning. De goal viel vrij laat, maar het was wel terecht."

Reijnders wil een vaste basisspeler worden bij de Alkmaarders. "Dan zul je je kansen moeten grijpen. Ik kon het vandaag na de rust laten zien en maakte een goal. Het doel blijft om Europese plaatsing te halen en vaker in de basis te staan."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]