Zwaarbevochten zege AZ door late goal van Reijnders

Tijjani Reijnders heeft AZ vanavond een late zege bezorgd. De invaller scoorde op aangeven van Sam Beukema de belangrijke 2-1, dat bleek uiteindelijk voldoende voor de overwinning van AZ tegen sc Heerenveen.

Tijjani Reijnders (L) juicht samen met aangever Sam Beukema na de 2-1 tegen Heerenveen - Foto: Orange Pictures / Patrick Goosen

Het eerste gevaarlijke moment van de Friezen was direct raak. Na een dieptepass van Tibor Halilović schoot Amin Sarr de bal hard achter Peter Vindahl: 0-1. Dat was al na zeven minuten, waardoor AZ in de achtervolging moest. Dani de Wit kreeg tot tweemaal toe van dichtbij de kans om te scoren, doelman Erwin Mulder was spelbreker.

Alleen een vrije trap van Sydney van Hooijdonk zorgde voor Fries gevaar. Voornamelijk waren de kansen voor de Alkmaarders. Zo ging een voorzet van Owen Wijndal net aan De Wit voorbij, knikte Vangelis Pavlidis de bal te zacht richting Mulder en redde laatstgenoemde op een goede vrije trap van Jesper Karlsson. Op slag van rust kon de Zweed tóch juichen op aangeven van Fredrik Midtsjø: 1-1.

Jesper Karlsson juicht na zijn gelijkmaker tegen Heerenveen - Foto: Pro Shots / Erik Pasman

Reijnders goudhaantje

Het eerste schot na rust kwam op naam van Zakaria Aboukhlal, die weer eens in de basis mocht beginnen. De aanvaller vond Mulder op zijn weg. AZ bleef hierna het initiatief houden en creëerde kansen via Yukinari Sugawara (schot net naast) en Karlsson (vrije trap op het doel). Vervolgens duurde het weer even voor het aanwezige publiek kon opveren, maar dat gebeurde na een hard schot van invaller Tijjani Reijnders.

Sam Beukema kopte in de slotfase naast en in de tegenstoot schoot Anthony Musaba over. Die misser kwam hem duur te staan, want nog geen minuut later zorgde Reijnders voor de 2-1. Dat was de nekslag voor Heerenveen. In de blessuretijd kreeg Arjen van der Heide nog een schietkans, zijn inzet eindigde op de paal.

Door de zege staat AZ drie punten achter op nummer vier FC Twente.

Opstelling AZ: Vindahl; Sugawara, Beukema, Martins Indi, Wijndal (Witry/88); Midtsjø, De Wit (Reijnders/46), Clasie; Aboukhlal (Evjen/73), Pavlidis (Sowah/88), Karlsson