Ga naar Content

Geen kampioenschap voor FC Volendam na onnodig verlies in Dordrecht

Het is FC Volendam vanavond niet gelukt om de titelstrijd met FC Emmen spannend te houden. Op bezoek bij laagvlieger FC Dordrecht werd de wedstrijd met 3-2 verloren. Het positieve van de avond: twee Volendam-spelers hebben hun debuut gemaakt.

Een balende Robert Mühren tegen FC Dordrecht - Foto: Pro Shots / Shane Winsser

Na het behalen van promotie naar de eredivisie vorige week oogde Volendam ongeïnspireerd aan de Krommedijk in Dordrecht. De nummer zeventien was de betere ploeg en kwam terecht op een 2-0 voorsprong in de 34e minuut. Mauro Sevastano zorgde voor de openingsgoal door voor open doel raak te schieten, nadat de ex-speler van AZ en Ajax de aanval zelf had opgezet.

Volendam doet snel iets terug

Acht minuten later ging spits Stijn Meijer alleen op doelman Filip Stankovic af na een slim steekpassje van Christian Conteh. Hij omspeelde de Volendam-keeper en tikte simpel binnen. Het antwoord van de bezoekers liet niet lang op zich wachten. Robert Mühren maakte zijn 29e van het seizoen na een combinatie tussen Gaetano Oristanio en Boy Deul: 2-1. Op dat moment was linksback Josh Flint al vervangen door debutant Jay Koorndijk.

Bij rust was de marge echter weer twee. Een afstandsknal van Pascu ging er fraai in, waardoor de titelrace voorbij leek. Koploper FC Emmen stond op dat moment al enige tijd op achterstand, maar alleen met drie punten konden de Noord-Hollanders het feestje bij de Drentenaren uitstellen.

Geen echte spanning meer

Er leek sprake van champagnebenen bij FC Volendam. Toch had Daryl van Mieghem de 3-2 op zijn schoen. Met een geweldig schot vanuit de middencirkel probeerde hij doelman Liam Bossin te verrassen. Zijn poging eindigde op de bovenkant van de lat. Ook invaller
Lequincio Zeefuik had de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar zijn inzet oog in oog met Bossin ging naast. 

Toch werd het nog even spannend met de tweede debutant Billy van Duijl in het veld. Franco Antonucci maakte zijn eerste van het seizoen door van een meter of twintig de bal heerlijk in het doel te knallen: 3-2. Verder kwam Het Nieuwe Oranje niet, waardoor het feest is bij FC Emmen. De club uit Drenthe verloor ook (1-0), maar de nederlaag van FC Volendam was afdoende voor het kampioenschap.

Trainer Wim Jonk stapte direct na het interview met ESPN de bus in en gaf na afloop dus geen reactie voor de camera van NH Sport. Invaller Kevin Visser deed dat wel. Volgens de routinier leefde een mogelijk kampioenschap wel degelijk in de spelersgroep. "Bij mij wel", zei Visser. "Ook al was er een wonder voor nodig."

Tekst gaat verder onder de video.

Kevin Visser geloofde nog in het kampioenschap - NH Sport / Edward Dekker

Volgende week komt FC Eindhoven naar de Dijk voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Twee dagen later, zondag 8 mei, is de officiële huldiging van FC Volendam voor de promotie naar de eredivisie. 

Opstelling FC Volendam: Stankovic; W. Ould-Chikh, Mirani, A. Plat, Flint (Koorndijk/24); Deul (Van Duijl/74), Oristanio (Visser/69), Antonucci; Van Mieghem, Mühren, Kaars (Zeefuik/69)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]