JA! Promotiedroom FC Volendam na knotsgekke wedstrijd werkelijkheid

FC Volendam keert na 13 jaar weer terug op het hoogste niveau. Het Nieuwe Oranje moest vanavond winnen van FC Den Bosch om promotie af te dwingen. Door goals van Josh Flint en Robert Mühren is Volendam terug in de eredivisie: 1-2!

De bal lag in de beginfase even stil na veel vuurwerk en rookontwikkeling op het veld. Nadat de rookwolken waren opgetrokken, ontvouwde een aantrekkelijke eerste helft. Gaetano Oristanio kreeg na vier minuten een gigantische kans uit een corner, maar zijn inzet eindigde op de lat. In de tegenstoot bleef de thuisploeg uiterst gevaarlijk via Nikolaj Möller (kopbal voorlangs), Terrence Douglas (een-op-een) en een vrije trap van Soufyan Ahannach.

Volendam trok als eerste aan het langste eind, nadat doelman Wouter van der Steen onder de bal door ging. Aanvoerder Damon Mirani kon de bal terug koppen, waarna Josh Flint zijn eerste goal binnen schiet: 0-1. Ondanks de voorsprong kreeg Den Bosch een grote kans. Jeremy Cijntje ontsnapte aan de verdediging. Een uiterste ingreep van Filip Stanković voorkwam erger.

Nog geen minuut later maakte topscorer Robert Mühren de avond nog mooier door met links 2-0 te maken. In het resterende gedeelte van de eerste helft hield Stankovic zijn ploeg meermaals op de been. De grootste kans was voor Cijntje, maar de Servische doelman was opnieuw spelbreker.

De ruststand van 0-2 leidde tot feestvreugde op de Dijk in Volendam:

Aansluitingstreffer

Den Bosch kwam iets feller uit de kleedkamer en deelde speldenprikjes uit via Cijntje (voorzet over) en Ahannach (schotje voorlangs). Hierna leek Volendam wakker geschud, want prompt creëerde het kansen. Een voorzet van Bilal Ould-Chikh eindigde onverwacht op de paal. Boy Deul dwong Van der Steen tot een redding met een hard schot in de korte hoek en doelpuntenmaker Mühren vond ook de doelman op zijn weg. In de slotfase bleef de thuisploeg ontzettend gevaarlijk, omdat het op zoek ging naar de aansluitingstreffer.

Die kwam er uiteindelijk via invaller Sven van Bakel: 1-2. Het leidde tot ontzettend veel billenknijpen voor Volendam-fans. De deceptie leek nog groter te worden, nadat Torino Hunte de bal voorbij Stankovic tikte. Het was Mirani die de bal ternauwernood van de lijn haalde.

De wedstrijd werd vijf minuten voor tijd plots stilgelegd, nadat spullen op het veld werden gegooid. Na tien minuten afkoelen besloot scheidsrechter Jannick van der Laan om het heetgebakerde duel te hervatten. Hunte kreeg nog een grote kans, maar Stankovic stond nogmaals in de weg. Terrence Douglas pakte na een opstootje rood, net als Den Bosch-trainer Jack de Gier. Het maakte uiteindelijk allemaal niet meer uit, want Volendam is terug in de eredivisie!

Opstelling FC Volendam: Stankovic; James (A. Plat/37), Mirani, Flint, Murkin; W. Ould-Chikh, Deul. Oristanio (El Kadiri/80); Van Mieghem, Mühren (Kaars/80) , B. Ould-Chikh (Antonucci/68)

Bekijk hier de beelden van supporters in Volendam na het laatste fluitsignaal.