Ga naar Content

Volop nagenieten: zó beleefde Volendam de promotie naar de eredivisie

Volendam is terug in de eredivisie en iedereen mag het weten. Het vissersdorp is uitzinnig van vreugde na de gewonnen wedstrijd tegen FC Den Bosch (1-2). Ruim na middernacht werd de spelersbus opgewacht door een grote uitgelaten menigte, waar een enorm feest uitbrak.

Josh Flint en Robert Mühren waren de helden van de avond: hun doelpunten zorgden ervoor dat FC Volendam na dertien jaar weer terugkeert op het hoogste niveau. "Hier ben ik voor gekomen", riep Daryl van Mieghem na afloop. Hij liep vorig jaar net promotie mis met De Graafschap. "Dit was de missie die we hadden. Als die dan slaagt: fantastisch!"

Tekst loopt door onder de foto's van de huldiging in Volendam.

Het zorgde ook voor nieuws laat in de nacht: Wim Jonk blijft ook volgend jaar de hoofdtrainer van FC Volendam. "Dat komt wel goed", vertelde hij na afloop.

Al de hele dag hing er een spanning in de Volendamse lucht die je kon voelen, dat merkten zelfs argeloze toeristen. Van het uitzwaaien van de spelersbus tot de uitpuilende cafés aan De Dijk. Bekijk hieronder in drie minuten een samenvatting van de dag in Volendam.

Zo zag de dag van Volendam eruit - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]