Ga naar Content

Promotiefeest FC Volendam nog eens dunnetjes over, dit gaat er gebeuren

Het was een ongekende avond. FC Volendam pakte vorige week de promotie naar de eredivisie en zorgde daarmee voor euforische taferelen in het dorp. Zondag 8 mei komt er nog een feest: eerst in de haven, daarna in het stadion. Ook de Heen-en-Weer zal uitvaren.

De spelers van Volendam worden bij terugkomst gehuldigd - Foto: NH Sport

Het beginpunt van de huldiging is de haven van Volendam. Hier worden de spelers om 15:00 uur per boot vanaf Rederij Volendam Marken Express binnengehaald. Vervolgens wordt er middels de roemruchte Heen-en-Weer vanaf de Zeestraat koers gezet richting het Kras Stadion.

De verwachting is dat de spelers en staf daar om ongeveer 16.30 uur arriveren. Vervolgens start het spektakel op het veld met de optredens en huldigingen. De verwachting is dat het huldigingsfeest rond 22.00 uur is afgerond.

Op het veld is plek voor maximaal 9.500 mensen. Er zijn optredens van Gerard Joling, John West, Flak Zullie, John de Bever, Jan Smit en Jan Biggel. Oud-voetballer Andy van der Meijde presenteert de huldiging, waarbij ook de speler van het jaar en het talent van het jaar bekend zullen worden gemaakt.

De spelers werden vorige week al als helden onthaald. Het promotiefeest van FC Volendam is zondag 8 mei live te volgen via onze site en televisie.

De huldiging van de spelers bij terugkomst in Volendam - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]