Rode kaart Wolters leidt nederlaag Telstar in tegen FC Eindhoven

Telstar kon lange tijd hopen op een punt tegen FC Eindhoven. Dat kwam er uiteindelijk niet na een rode kaart voor de ingevallen Randy Wolters. De penalty die volgde, werd benut door Joey Sleegers: 0-1. Dat bleek bovendien de eindstand.

De aftocht van Randy Wolters na zijn rode kaart - Foto: Pro Shots / Remko Kool

Bij de Witte Leeuwen verdedigde Abdel El Ouazzane het doel. Vorige week moest hij halverwege de tweede helft naar de kant, vanwege verkeerde voeding in de rust. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de voet van Ozan Kökcü. Zijn inzet werd gekeerd door doelman Nigel Bertrams. De bezoekers kregen kansjes via Maarten Peijnenburg (kopbal net over) en Joey Sleegers (afstandsschot over). Het duurde lang voordat Telstar weer gevaar stichtte, een schot van Sven van Doorm na 33 minuten werd gekraakt.

Andries Jonker over de strafschop en de rode kaart voor Randy Wolters - NH Nieuws

In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd en leek het op een gelijkspel af te stevenen. Na een paar schotjes van Kökcü kreeg invaller Randy Wolters rood. Sleegers nam vervolgens de penalty en zette Eindhoven op voorsprong. In de slotfase kon Telstar het verlies niet meer afwenden. Door de nederlaag blijft de ploeg van Andries Jonker steken op de zestiende plaats van de ranglijst.

Opstelling Telstar: El Ouazzane: Kruiver (Zakir/65), Molenaar (Vlijter/46), Aktas, Bensabouh, Blackson (Wolters/65); Van Doorm, Kökcü, Overtoom (Akoy/88); Giovanni (Fernandes/81), Plet