Ga naar Content

Spijt bij gezinnen met vluchtelingen in huis: "Oekraïners worden naar opvang gestuurd"

De gemeente Dijk en Waard krijgt steeds meer berichten van particulieren die spijt hebben van het opvangen van Oekraïners. Het is heel mooi om vluchtelingen op te vangen, maar volgens waarnemend burgemeester Peter Rehwinkel moet je wel weten waar je aan begint: "Het is niet de bedoeling dat vluchtelingen worden weggestuurd richting het Transferiumgebouw."

Foto: Streekstad Centraal

Dat meldt mediapartner Dijk en Waard Centraal.

'Bezint eer gij begint', is het spreekwoord dat Rehwinkel gebruikt. Volgens de waarnemend burgemeester zijn er in een aantal situaties vluchtelingen door particulieren naar het Transferium gebracht. "Het is voor ons onmogelijk om ook opvang te bieden aan vluchtelingen die bij particulieren zijn ondergebracht. Het is gewoon onwenselijk."

De stroom vluchtelingen in Dijk en Waard is inmiddels op gang gekomen. In het Transferiumgebouw kunnen 240 mensen worden opgevangen, maar de gemeente kijkt ook naar andere locaties.

Op dit moment worden gesprekken gevoerd met meerdere partijen voor nieuwe opvangplekken, maar er zijn nog geen concrete plannen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]