Ga naar Content

Thijs (40) bezorgt lokale en duurzame boerenproducten: "Ik doe het ook voor een betere wereld"

Het idee ontstond tijdens de coronatijd en inmiddels loopt de bezorgdienst van Thijs Ligthart uit Alkmaar als een speer. Bij boeren in de buurt haalt hij duurzaam verbouwde producten op om ze vervolgens als maaltijdpakketten te bezorgen bij klanten. "Ik wil aantonen dat je niet naar de supermarkt hoeft voor lekkere producten."

Thijs (40) bezorgt lokale en duurzame boerenproducten: "Ik doe het ook voor een betere wereld" - NH Nieuws

In het schuurtje van zijn ouders in 't Veld stelt Thijs de pakketten samen. "We hebben onder andere zoete aardappelen uit Warmenhuizen, koffie uit Tuitjenhorn, een lekker kaasje uit Berkhout en biertjes uit Alkmaar. Ik heb inmiddels twintig leveranciers die allemaal uit de buurt komen", vertelt hij aan NH Nieuws. 

Het idee ontstond tijdens coronatijd, toen hij veel busjes van grote supermarkten zag rijden die boodschappen thuis bezorgen. "Aangezien ik een groot voorstander ben van lokaal en verantwoord eten dacht ik dat het op kleine schaal ook wel goed zou kunnen werken."

Fietsrit besparen

Ook merkt Thijs dat het kopen van lokale producten bij de boer steeds populairder wordt. "Vooral tijdens de coronatijd gingen mensen er veel op uit om bij verschillende stalletjes in de buurt producten te kopen. Ik wil ze het flinke eind fietsen besparen."

Het contact met de boeren is volgens Ligthart goed. En dat komt ook omdat hij niet helemaal onbekend is in de agrarische wereld. Zijn vader teelde vroeger aardappels, kool en uien achter het huis. "Bij alle producten in mijn pakket kijk ik wel hoe duurzaam en biologisch het verbouwd wordt. Ik doe het ook voor een betere wereld."

(tekst loopt door) 

Lees ook

Een van de leveranciers is groenteteler Frank Hoogeboom uit Warmenhuizen. Hij verbouwt zijn groente biologisch, waarbij het verbeteren van de bodemkwaliteit hoog in het vaandel staat. "Ik vind het een hartstikke leuk initiatief, sowieso is het goed dat mensen weten waar hun voedsel vandaan komt."

Groeiende klantenkring

De pakketten zijn te koop voor 24,96 en dat is uiteraard duurder dan de supermarkt. "De productcategorie is natuurlijk ook anders. Je vindt dit niet in de gewone supermarkt en bij biologische winkels is het een stuk duurder dan de prijs waar ik het voor lever." 

Thijs bezorgt in een straal van 15 kilometer vanaf de Broeker Veiling en brengt een keer in de maand de pakketten langs. Zijn klantenkring groeit gestaag, desondanks blijft hij de enige werknemer van zijn bedrijfje Thijs Bezorgt Thuis. "Ik heb het in mijn uppie druk genoeg, maar dat is ook wel goed. Het voelt voor mij ook helemaal niet als werken." 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]