Ga naar Content

De Biermusketiers grote winnaar van carnavalstoptocht in Zwaag

Carnavalsgroep De Biermusketiers uit Zwaag is dit jaar de grote winnaar geworden van de carnavalsoptocht. Met hun thema 'Ouderwets carnaval, dat werd tijd!' zijn ze dit jaar door zowel het publiek als de jury gekozen tot de vereniging met de mooiste wagen. In de categorie 'Loopgroepen' gingen De Pilspiraten met de eerste plek aan de haal.

De winnende wagen van De Biermusketiers tijdens de grote optocht - Foto: Carnavalsvereniging De Biermusketiers

Na een afwezigheid van twee jaar werd er dit jaar weer als vanouds carnaval gevierd in Zwaag. Vanwege de coronamaatregelen besloot carnavalsvereniging Het Masker om het feest te verplaatsen van eind februari naar afgelopen weekend.

"Wij voorzagen niet dat het vieren van carnaval door de coronamaatregelen eind februari door zou kunnen gaan. Toen bedachten we dat het handig zou zijn om alvast duidelijkheid te scheppen. Vandaar dat alles met een maand is opgeschoven", liet pr-man Eric Bot in december weten aan WEEFF/NH Nieuws.

Grote optocht

Dit weekend was het dan zover en kon Zwaag weer als vanouds 'de grootste carnavalsoptocht boven de rivieren' houden. Het drukst bezochte onderdeel was de optocht, waarbij duizenden mensen langs de kant stonden om alle mooie praalwagens van de verschillende carnavalsverenigingen te bewonderen. En net als de jury mocht ook het publiek stemmen welke wagen zij de mooiste vonden.

De Biermusketiers kwam als winnaar uit de bus. Zij zijn door beiden beloond met de eerste prijs. De Biemusketiers zijn blij dat zij dit jaar 'de dubbel' in de wacht hebben gesleept. "We hebben er wat jaren op moeten wachten, maar we hebben hem!", schrijft de carnavalsgroep op hun Facebookpagina.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De grote winnaar bij de 'Loopgroepen' zijn dit jaar De Pilspiraten. Zij werden tot beste groep verkozen met hun thema Carnaval 'the spring edition': We zijn er weer bij. Op de tweede plaats eindigt Najaa, die een ode bracht aan de dit jaar 75 jaar geworden André van Duin en zijn bekende carnavalshits. De top drie wordt gecomplementeerd door De Badmutsen.

Bij de Leutgangers vallen De Hofdames van 2030 in de prijzen. Zij pakten de eerste prijs, gevolgd door The Party Dogs met hun Zwaagse uitlaatservice. De top 5 bestaat verder uit de groepen Toetie Froetie, SKIK en Ouwe hoeren.

Verdere programma

Dat de grote optocht nu ten einde is, betekent voor Zwaag niet dat het carnavalsfeest er al op zit. Vanavond vindt in partycentrum De Witte Valk het Swaeghs Zottenbal plaats, en het carnavalsweekend wordt morgen afgesloten met de Dikke Dolle Dinsdag.

Bekijk hieronder een compilatie van de carnavalsoptocht in Zwaag.

Compilatie Carnaval Zwaag 2022 - NH Nieuws

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]